studentie.ro  »  Universitar  »  Admitere  »  Admitere facultate: Topul facultatilor de medicina cu cea mai mare concurenta din tara

Admitere facultate: Topul facultatilor de medicina cu cea mai mare concurenta din tara

1/190142
calendar_month 18 Feb 2015, 00:00
In vara anului trecut, facultatile de medicina abia faceau fata inscrierilor la admitere a candidatilor dornici sa imbratiseze o cariera in medicina. Cea mai mare parte dintre acestia au afirmat ca sunt sanse mari sa se indrepte in afara granitelor pentru a profesa dupa absolvirea studiilor.

Universitatile de medicina au ramas printre putinele institutii de invatamant superior unde admiterea are loc pe baza de probe scrise. In ceea ce priveste concurenta, se pare ca anul acesta situatia nu va fi foarte diferita, asadar, iti prezentam in continuare care au fost cele mai cautate 5 facultati de medicina din Romania la admiterea din 2014!

Facultatea de Medicina Dentara, specializarea Tehnica Dentara, din cadrul UMC Cluj-Napoca, a fost cea mai cautata facultate de profil la admiterea de anul trecut, unde s-au inregistrat 7 candidati pe loc, urmata de cea din cadrul UMF din Timisoara, unde concurenta a fost de 6.92 candidati pe loc, potrivit Mediafax.

Pe locul trei in top se situeaza Facultatea de Medicina, cu predare in limba romana, din cadrul UMF Targu Mures, unde s-a inregistrat o concurenta de 5.2 candidati pe loc, inaintea Facultatii de Medicina din cadrul UMF "carol Davila" Bucuresti, cu 4.5 concurenti pe loc. Nu in ultimul rand, pe locul 5, se claseaza Facultatea de Medicina din cadrul UMF Iasi, cu 3.5 inscrisi pe loc.

Esti in clasa a XII-a? La ce facultate te vei inscrie anul acesta?

Afla aici>> cate locuri scoate la concurs UMF "Carol Davila" Bucuresti la admiterea 2015.

Andreea Catan
Foto: bloglet.com