studentie.ro  » universitar » admitere » Admitere septembrie 2014: Cand incep inscrierile la Universitatea Bucuresti

Admitere septembrie 2014: Cand incep inscrierile la Universitatea Bucuresti

Publicat: 26 Aug 2014 | Vizualizari: 992

Universitatea Bucuresti anunta startul inscrierilor pentru cea de-a doua sesiune de inscrieri la admitere. Cei care nu au reusit sa se inscrie la facultate in sesiunea din iulie, mai au o sansa in perioada 5-12 septembrie 2014.

Ce acte trebuie sa cuprinda dosarul de admitere

  • fisa-tip de inscriere;
  • diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata sau adeverinta (in cazul liceelor la care nu s-au eliberat diplomele pentru promotia 2014) eliberata de catre institutia de invatamant, in care se mentioneaza media generala, notele la probele examenului de bacalaureat, termenul de valabilitate si faptul ca nu a fost eliberata diploma;
  • certificatul de nastere, in copie legalizata;
  • diploma de olimpic, in copie, numai pentru candidatii care se inscriu ca olimpici ;
  • adeverinta medicala-tip, din care sa rezulte ca este apt pentru facultatea la care candideaza;
  • trei fotografii tip buletin de identitate;
  • B.I sau C.I in copie;
  • chitanta de plata a taxei de inscriere la concursul de admitere in conformitate cu taxele aprobate de Senatul Universitatii din Bucuresti.


Pentru anul universitar 2014-2015, Facultatea de Administratie si Afaceri a introdus o noua specializare: Business Administration cu predare in Limba Engleza, unde scrisoarea de intentie pentru admitere va fi redactata in aceasta limba. Pentru sesiunea din septembrie, au mai ramas 3 locuri la buget si 195 la taxa.

Facultatea de Chimie pune la dispozitia candidatilor pentru aceasta sesiune 55 de locuri la buget si 38 la taxa. Modalitatea de admitere ramane neschimbata, testul grila urmand sa aiba loc in data de 17 septembrie, ora 9.00, in amfiteatrele din Bd. Regina Elisabeta, nr. 4-12.

La Facultatea de Filosofie, admiterea se va desfasura pe baza unui formular notat cu admis/respins si a medie de bacalaureat.

La Facultatea de Geologie si Geofizica au mai ramas disponibile 7 locuri la buget si 11 la taxa, iar modalitatea de admitere se va desfasura pe baza unui eseu motivational si a medie de la bacalaureat, pentru domeniul Stiinte ingineresti, si 5 locuri la buget si 25 la taxa, pentru domeniul Stiintele naturii, unde candidatii vor fi alesi pe baza unui test grila, sustinut in data de 19 septembrie, si a mediei de la bacalaureat.

Facultatea de Litere isi asteapta candidatii la inscrieri pentru ocuparea celor 31 de locuri la buget si 172 la taxa, iar modalitatea de admitere se va desfasura ca si in sesiunea din iulie, adica pe baza de concurs de dosare.

Locurile disponibile la Facultatea de Stiinte Politice sunt: 22 la buget si 259 la taxa. Admiterea se va desfasura pe baza unei scrisori de intentie de aproximativ 500 de cuvinte, redactata in limba romana si notata cu admis/respins si pe baza mediei obtinute la examenul de bacalaureat.

Andreea Catan
Foto: voceatransilvaniei.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00