studentie.ro  » universitar » admitere » "Admitere timpurie" la UMF Targu-Mures

"Admitere timpurie" la UMF Targu-Mures

Publicat: 13 Feb 2015 | Vizualizari: 560

Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures este prima universitate din Romania care va adopta conceptul de "early admission", existent deja de multi ani in alte tari.

Admiterea timpurie incepe in luna martie si se adreseaza studentilor straini, aflati in ultimul an de liceu. "Explicatia este foarte simpla, in sistemul romanesc nu poti primi la admitere sau nu poti da acces la admitere unor studenti care nu au bacalaureatul”, spune Leonard Azamfirei, rectorul universitatii, potrivit Adevarul.

Procedura de admitere cuprinde mai multe etape pe care trebuie sa le parcurga candidatii. In primul rand, acestia vor depune actele in format electronic, impreuna cu o scrisoare motivationala, urmand ca in luna aprilie sa sustina un interviu online. Cei care primesc calificativul de "admitere conditionata" sunt declarati cu conditia de a absolvi examenul de bacalaureat cu minimum nota 7.

Inainte de a fi inmatriculati la facultate, studentii straini admisi vor depune toate actele in orginal care trebuie recunoscute de Ministerul Educatiei.

Andreea Catan
Foto: tvr.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-25 00:00:00