studentie.ro  » universitar » admitere » Admiterea, din nou pe baza notelor din liceu. Universitatile iau decizia finala

Admiterea, din nou pe baza notelor din liceu. Universitatile iau decizia finala

Publicat: 19 Apr 2013 | Vizualizari: 911

Ministerul Educatiei a modificat din nou procedura de admitere la facultate. Daca in 2012 se renuntase la luarea in considerare a notelor din liceu, acestea sunt iar luate in calcul in urma unui ordin publicat joi in Monitorul Oficial. Universitatile insa nu sunt obligate sa organizeze admitere in facultatile proprii si pe baza acestui criteriu.

Conform noului ordin al Ministerului Educatiei, "la calculul mediei generale de admitere la studii universitare de licenta si de master pot fi luate in considerare notele de la probele de bacalaureat, media de la bacalaureat, licenta si/sau notele din anii de studii, dupa caz, conform propriei metodologii".

In 2012, ministrul Educatiei de la vremea respectiva, Catalin Baba, si-a motivat decizia de a elimina notele de liceu ca criteriu de selectie a candidatilor la admiterea in facultati prin faptul ca elevi de nota 7 si 8 nu reuseau sa treaca examenul de Bacalaureat, astfel ca mediile din liceu nu erau neaparat relevante pentru nivelul lor de cunostinte.

In 2013, admiterea in numeroase universitati se va face pe baza de examen sau intr-o combinatie de proba scrisa si dosar.

Afla tot ce trebuie sa stii despre admiterea 2013 accesand sectiunea Admitere Facultate din Studentie.ro!

Foto: rtv.net

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-09-25 00:00:00 - 2022-10-05 00:00:00