studentie.ro  » universitar » admitere » Cat costa un an de studii la USAMV Iasi?

Cat costa un an de studii la USAMV Iasi?

Publicat: 15 Iul 2015 | Vizualizari: 1110

De curand, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Iasi a facut public cuantumul taxelor de scolarizare, valabile pentru anul universitar 2015/2016.

Inscrierile la USAMV Iasi au inceput inca de pe 5 iulie si se vor desfasura pahna pe 24 iulie 2015. In toata aceasta perioada, absolventii de liceu interesati de cursurile in cadrul universitatii sunt asteptati sa depuna dosarele de inscriere cu urmatoarele acte:
» diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, precum si foaia matricola, ambele in original;
» certificatul de nastere, in copie legalizata;
» copia actului de identitate (buletin/carte identitate);
» certificatul de casatorie (daca este cazul), in copie legalizata;
» adeverinta medicala tip, eliberata de cabinetele medicale scolare sau dispensarul teritorial. Comisiile de admitere pot solicita, dupa caz, si avizul medicului Universitatii;
» patru fotografii color tip buletin de identitate (3/4 cm);
» pentru candidatii studenti se solicita: o adeverinta din care sa rezulte calitatea de student, copie legalizata dupa diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, precum si dupa foaia matricola (pentru studentii care urmeaza al doilea domeniu);
» in cazul in care candidatul este inscris pentru concurs si la o alta facultate/domeniu, in locul diplomei de bacalaureat sau adeverintei in original, va anexa o copie legalizata si copia legitimatiei de inscriere la prima facultate/domeniu, care se autentifica, dupa original, de catre secretariatul la care se face prima inscriere;
» diploma de licenta sau diploma echivalenta cu aceasta, precum si diploma de absolvire pentru absolventii care doresc sa urmeze o a doua specializare;
» chitanta de plata a taxei de inscriere stabilita de Senatul Universitatii (150 lei);
» candidatii care doresc sa urmeze al doilea domeniu (studenti/absolventi), vor prezenta o adeverinta eliberata de facultatea primului domeniu/specializare, din care sa rezulte numarul anilor in care au fost sustinuti de la bugetul de stat;
» actele doveditoare, in baza carora se aproba, la cerere, scutirea de taxa pentru inscriere (orfani de ambii parinti, Casa de copii, urmasi ai celor decedati sau raniti in Revolutia din Decembrie 1989, copiii personalului didactic din invatamantul superior, a personalului tehnico-administrativ din universitatea proprie si a personalului didactic titular din invatamantul preuniversitar (in activitate, pensionat sau decedat).

ADMITERE USAMV IASI. Modalitatea de admitere

Admiterea candidatilor in invatamantul superior la toate domeniile, se face fara probe de examen, criteriile de departajare, dupa notele de la Bacalaureat, fiind urmatoarele:

1. Nota de la proba scrisa de Limba si literatura romana (N1): 50%
2. Nota de la o alta proba scrisa, la alegere (N2): 50%

Candidatii din lista finala, situati sub "linia de admitere", pot fi inscrisi pe baza de cerere, in limita locurilor aprobate de Senat, ca studenti in regim cu taxa.

Candidatii la admitere in invatamantul universitar de licenta sunt absolventi de liceu cu diploma de bacalaureat (sau echivalenta cu aceasta), cetateni ai Romaniei si absolventi ai institutiilor din Spatiul European al Invatamantului Superior sau din Federatia Statelor Elvetiene.

Un candidat poate participa concomitent la concurs pentru admiterea la mai multe domenii din aceeasi institutie sau din institutii de invatamant superior diferite, in conditiile stabilite de Senatul universitatii, dar poate fi admis numai la un singur domeniu pe locuri subventionate de la bugetul de stat.

Absolventii invatamantului superior de stat sau particular, cu diploma de licenta/absolvire, pot urma un al doilea domeniu pe locuri cu taxa sau fara taxa, dupa caz, in urma admiterii, in functie de perioada in care au fost sustinuti financiar de la bugetul de stat, pe care au obligatia sa o declare la inscriere si sa certifice printr-o adeverinta eliberata de facultatea primului domeniu/specializare.

ADMITERE USAMV Iasi. Taxa de scolarizare si locuri disponibile

Facultatea de Zootehnie
Buget: 160
Taxa: 85
Taxa scolarizare:
- Zootehnie, Piscicultura: 2.550 lei
- Inginerie si management: 2.750 lei
- CEPA: 3.450 lei

Facultatea de Horticultura
Buget: 130
Taxa: 80
Taxa scolarizare:
- Peisagistica, Horticultura: 2.550 lei
- Ingineria mediului: 2.750 lei

Facultatea de Medicina Veterinara
Buget: 100
Taxa: 100
Taxa scolarizare: 4.500 lei

Facultatea de Agricultura
Buget: 310
Taxa: 165
Taxa scolarizare:
- Agricultura, Montanologie, Exploatarea masinilor, Biologie: 2.550 lei
- Inginerie economica: 2.750 lei
- Tehnologia prelucrarii produselor agricole, Protectia consumatorului si a mediului: 3.450 lei

Citeste si
ADMITERE UVT 2015: S-a afisat taxa de scolarizare la cea mai mare universitate din vestul tarii
ADMITERE FACULTATE 2015: Top 5 universitati mari unde se intra pe dosar
ADMITERE FACULTATE 2015: Specializari desfiintate pe banda rulanta


Andreea Catan
Foto: cronicadeiasi.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-26 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00