studentie.ro  » universitar » admitere » Cele mai scumpe facultati din Romania

Cele mai scumpe facultati din Romania

Publicat: 01 Apr 2014 | Vizualizari: 3329

Te pregatesti sa dai la facultate si esti curios cam pe la ce sume se ridica taxele de scolarizare ale universitatilor din Romania? Suma maxima de care trebuie sa dispui ajunge pana la 9000 de lei, aceasta fiind cea mai mare taxa de scolarizare de la o facultate din Romania! Iata care sunt facultatile din Romania cu cele mai mari taxe anuale de studiu!

Facultatile de Medicina si Farmacie

In Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti, facultatile au taxe care ajung si la 9000 de lei pe an, iar perioada de studii este de 4 ani, si anume Facultatea de Medicina, Facultatea de Medicina Dentara si Facultatea de Farmacie.

Facultatea de Arte

O alta facultate pentru care va trebui sa scoti din buzunar o suma mare, mai exact 6000 de lei, pentru un an de studiu este Facultatea de Arte din cadrul Universitatii "Hyperion" din Bucuresti.

Facultatea de Inginerie in Limbi Straine si Comunicare

Universitatea Tehnica de Constructii din Bucuresti ridica taxele de scolarizare, pentru locurile cu plata, pana la 4500 de lei, pentru un an de studiu la Facultatea de Inginerie in Limbi Straine si Comunicare, aflandu-se imediat dupa Arte si Moase, in topul clasamentului celor mai scumpe facultati din Romania.

Facultatea de Inginerie a Instalatiilor

Taxele de scolarizare sunt printre cele mai mari din tara in cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti. Un an de sudiu la Facultatea de Inginerie a Instalatiilor iti scoate din buzunar 4200 de lei. Aceeasi suma, de 4200 de lei pe an, este achitata anual si pentru locurile cu taxa de la alte facultati din cadrul acestei universitati, precum:

  • Facultatea de Geodezie
  • Facultatea de Utilaj Tehnologic
  • Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri
  • Facultatea de Hidrotehnica
  • Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole


Sumele aferente taxelor anuale de scolarizare ale facultatilor mentionate sunt valabile pentru anul in curs, insa exista toate sansele ca acestea sa stagneze si sa fie valabile si pentru anul universitar urmator.

Foto: Exploremedicinetv.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-09-05 00:00:00