studentie.ro  » universitar » admitere » Cum redactezi o scrisoare de intentie atragatoare

Cum redactezi o scrisoare de intentie atragatoare

Publicat: 03 Feb 2014 | Vizualizari: 4488

Fie ca vrei sa intri la o facultate performanta sau aplici pentru jobul de vis, scrisoarea de intentie este un pas obligatoriu. Ea vine ca o completare a CV-ului tau si ofera despre tine informatii relevante, ii explica celui/celei care o citeste cine esti tu, ce principii te definesc si de ce iti doresti sa studiezi sau sa lucrezi acolo. Iata cum sa redactezi o scrisoare de intentie atragatoare!


1. Studiaza cu atentie cerintele

Fiecare facultate are propriile ei specificatii legate de redactarea unei scrisori de intentie, iar acestea sunt publice si foarte usor accesibile. Citeste-le cu atentie inainte sa te apuci sa scrii si asigura-te ca respecti toate cerintele. Acestea pot include mai multe tipuri de formatari, dimensiune minima si maxima etc.


2. Prezinta-te

Odata ce te-ai informat asupra aspectelor descrise mai sus, poti incepe sa redactezi scrisoarea de intentie. In acest sens, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te prezinti. Evita prezentarile standard, plictisitoare, care nu se diferentiaza cele ale celorlalti aplicanti, si personalizeaza-ti descrierea cu cateva exemple relevante.


3. Scoate in evidenta cele mai mari realizari

Un loc important in cadrul unei olimpiade, al unui concurs, o inventie, diverse proiecte de voluntariat, creative etc. - toate aceste calitati trebuie evidentiate cat mai bine. Si pentru ca o scrisoare de intentie trebuie sa fie scurta si la obiect, este nevoie ca aceste calitati, insotite de exemple relevante, sa fie scoase in evidenta cat mai rapid, inca din al treilea paragraf.


4. De ce tu?

Aceasta este intrebarea la care trebuie sa raspunzi pentru a-ti maximiza sansele de succes. Convinge-i pe cei din comitetul profesoral ca meriti si ca vrei sa studiezi la facultatea lor. Explica-le, pe scurt, cum va beneficia institutia de invatamant de pe urma acestei colaborari si cum vei incerca sa contribui la imbunatatirea imaginii acesteia.


5. "Cu stima..."

Incheie intodeauna scrisoarea folosind cateva formule de adresare calduroasa, dar formale in acelasi timp. "Al dumneavoastra sincer...", "Cu stima...", "Cu respect..." etc.

Sursa foto: edusatis.si

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-09-05 00:00:00