studentie.ro  » universitar » admitere » Cum se va desfasura admiterea la universitatile din Iasi

Cum se va desfasura admiterea la universitatile din Iasi

Publicat: 25 Apr 2013 | Vizualizari: 402

Potrivit prevederilor Ministerului Educatiei, si anul acesta universitatile vor putea lua in calcul la admitere notele obtinute in liceu. De exemplu, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, admiterea se va realiza la cele mai multe facultati pe baza de dosar, doar cinci dintre acestea organizand examen de admitere.

Astfel, elevii care vor sa opteze pentru Facultatea de Informatica de la "A.I. Cuza" vor trebui sa sustina un examen la matematica sau la informatica, in timp ce la Facultatea de Drept, elevii vor fi testati in ceea ce priveste cunostintele de limba romana.

De asemenea, elevii care vor sa fie studenti la teologie, sport sau sa studieze stiintele educatiei vor trebui sa sustina probe de aptitudini.

La Universitatea de Medicina si Farmacie " Gr. T. Popa", dar si la Universitatea de Arte "George Enescu" vor fi organizate la toate facultatile examene de admitere. La Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi" se va da examen de admitere doar la Facultatea de Arhitectura si Automatica.

De o admitere lejera vor putea beneficia si elevii care aleg Universitatea de Stiinte Agricole, unde inscrierea se va face pe baza de dosar, iar media se calculeaza astfel: 50% nota de la limba romana si 50% nota unei alte probe, la alegere.


Sursa foto: .gandul.info


Autor: Ana Ionescu

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-10-05 00:00:00 - 2022-11-03 00:00:00