studentie.ro  » universitar » admitere » De ce probe trebuie sa treci daca vrei sa devii student la Conservator?

De ce probe trebuie sa treci daca vrei sa devii student la Conservator?

Publicat: 02 Apr 2014 | Vizualizari: 9360

Te-ai suprins cantand sub dus sau in sfarsit o partitura ti-a iesit perfect si esti convins/a ca vocatia ta te impinge direct spre portile Conservatorului? Pana sa iti faci prea multe iluzii desarte, poate ar trebui sa stii in ce consta proba de admitere la Conservator. Nu te baza prea mult pe media de la BAC. Anul acesta nu va conta decat in procent de 10% la sustinerea examenului de admitere!


Admiterea la UNMB


Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti (UNMB) isi tine deschise portile pentru toti absolventii de studii liceale sau superioare din Romania sau din strainatate. Pentru a trece insa de probele de foc, va trebui sa sustii testul talentului tau. Peste 600 de studenti urmeaza in acest moment cursurile celor doua facultati: de Interpretare Muzicala si de Compozitie, Muzicologie si Pedagogie Muzicala la UNMB.

Astfel, admiterea pentru instrumente consta in proba de specialitate (recital), in care se evalueaza tehnica instrumentala (instrumente cu coarde si instrumente de suflat-percutie), citire la prima vedere (pian, orga, orga-pian, clavecin, clavecin-pian) si solfegiu. Pentru canto, exista o proba de evaluare a calitatilor vocale si interpretative si o proba teoretica.

Intrucat notele cunostintelor acumulate in liceu conteaza doar 10%, sansa ta ramane proba practica. In cazul in care te-ai trezit abia acum sa optezi pentru admiterea la UNMB, ar trebui sa stii ca anumite facilitati pentru candidatii din acest an s-au acordat inca din 2013, timp de patru luni tinerii violonisti beneficiind de consultatii gratuite din partea lectorilor universitari, in perioada februarie-mai 2013.


Admiterea la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi


Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi pune la bataie doar 109 locuri in acest an pentru interpretare instrumentala, interpretare vocala, pedagogie muzicala, compozitie jazz si muzica usoara, muzicologie si dirijat.

Probele cuprind, in functie de specializare, verificarea calitatilor vocale si a auzului muzical, solfegiu la prima vedere, dictat melodic si test de teoria muzicii, testarea aptitudinilor componistice, testarea aptitudinilor dirijorale sau interpretarea unei cantari psaltice.

Un mic truc ar fi sa optezi pentru pedagogie muzicala, unde toate cele 15 locuri sunt finantate de la buget. Nu se stie cand iti vei descoperi vocatia profesorala. Pe de alta parte, la specializarea muzica religioasa ar trebui sa pregatesti repertoriul psaltic. In metodologia de admitere este obligatoriu!

Marius Jianu

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-08 00:00:00 - 2022-08-15 00:00:00