studentie.ro  » universitar » admitere » Locuri bugetate nelimitate la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Locuri bugetate nelimitate la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Publicat: 03 Iul 2015 | Vizualizari: 1317

Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad se numara printre putinele institutii de invatamant superior din Romania care nu percep taxa de inscriere si nici de admitere. Ceea ce o face si mai diferita de celelalte universitati este faptul ca dispune de locuri bugetate nelimitate.

Taxa de scolarizare gratuita se acorda prin intermediul burselor "Vasile Goldis" studentilor inmatriculati in anul I, admisi cu media de la bacalaureat cuprinsa intre 8.50-10.00 si este valabila pentru semestrul I. Bursa se poate prelungi si pentru semestrele urmatoare daca, dupa fiecare sesiune de examene, studentul obtine o medie de minimum 9.50.

ADMITERE FACULTATE 2015. Acte necesare pentru inscrierea la facultate

Dosarul de admitere al candidatului se va completa cu urmatoarele documente:
a. diploma de bacalaureat (sau echivalenta cu aceasta) in original sau copie legalizata, daca cel in cauza s-a inscris in prealabil la o alta facultate, in acest caz depunand la dosar si o adeverinta care sa certifice faptul ca diploma de bacalaureat in original se afla la respectiva facultate; candidatii care au promovat examenul de bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2015 sau in sesiunea august-septembrie 2015 pot prezenta la inscriere, pentru sesiunea imediat urmatoare examenului de bacalaureat, in locul diplomei de bacalaureat, adeverinta eliberata de liceu, in care se mentioneaza media generala de la bacalaureat si mediile obtinute in anii de liceu, la sfarsitul fiecarui an de studiu, termenul de valabilitate si mentionarea faptului ca nu a fost eliberata diploma de bacalaureat;
b. certificatul de nastere (copie legalizata);
c. certificat de casatorie in copie legalizata (daca este cazul);
d. adeverinta medicala tip M.S. 18.1.1;
e. fisa date personale;
f. trei fotografii format ¾;
g. un dosar plic;
h. acte doveditoare pentru acei candidati care pot beneficia si solicita scutire de taxa de scolarizare;
i. declaratie pe proprie raspundere a candidatului privind alte trei optiuni de inscriere in situatia nefunctionarii programului de studii la care a fost admis, ca urmare a numarului insuficient de candidati admisi.

ADMITERE FACULTATE 2015. Admiterea la studiile universitare de licenta la Facultatea de stiinte Juridice, Facultatea de stiinte Economice, Facultatea de stiinte ale Educatiei, Psihologie si Educatie Fizica si Sport, Facultatea de stiinte Umaniste, Politice si Administrative, Facultatea de stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica se face pe baza mediei ponderate intre media examenului de bacalaureat (80%) si nota de la proba Limba si literatura romana scris din cadrul examenului de bacalaureat (20%) in limita locurilor aprobate pentru anul universitar 2015 - 2016.

Pentru programul de studiu Educatie fizica si sport candidatii vor sustine si probe de aptitudini, notate cu admis/ respins. Pentru programul de studiu Pedagogia invatamantului primar si prescolar se va da si o proba de aptitudini eliminatorie (dictie, muzica, abilitati artistico-plastice, comunicare si interrelationare), notate cu admis/respins.

La admiterea la studiile universitare de licenta, masterat si doctorat cu predare in limba romana, cetatenii straini au obligatia sa prezinte la inscriere un certificat de competenta lingvistica pentru limba romana eliberat de institutii abilitate de catre Ministerul Educatiei Nationale.

La admiterea la programele de studii universitare de licenta organizate intr-o limba straina - Medicina (in limba engleza), Medicina (in limba franceza), Administrarea afacerilor (in limba engleza) si Informatica (in limba engleza) candidatii au obligatia prezentarii unui certificat de competenta lingvistica pentru limba franceza sau limba engleza, dupa caz, eliberat de Departamentul de Limbi Moderne din cadrul Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad, in urma sustinerii unui test de verificare care va fi organizat in perioada 22 – 23 iulie 2015.

Pentru anul universitar 2015/2016, UVVG pune la dispozitia candidatilor 2.185 de locuri atat la invatamantul de zi, cat si la cel cu frecventa redusa, disponibile pentru toate cele sase facultati ale sale:
Facultatea de Stiinte Juridice
Facultatea de Stiinte Umaniste, Politice si Administrative
Facultatea de Medicina, Farmacie si Medicina Dentara
Facultatea de Stiinte Economice
Facultatea de Stiinte ale Educatiei, Psihologie si Educatie Fizica si Sport
Facultatea de Stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica


Andreea Catan
Foto: hercampus.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-06 00:00:00