studentie.ro  » universitar » admitere » Masterate noi si locuri mai putine la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Masterate noi si locuri mai putine la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Publicat: 17 Iun 2014 | Vizualizari: 506

Schimbari de ultima ora in oferta educationala a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. In timp ce anumite masterate au fost scoase de la concursul de admitere pentru anul universitar 2014-2015, alte specializari noi isi fac loc in cadrul universitatii. In acelasi timp, numarul locurilor la taxa pentru admiterea in cel de-al doilea ciclu de invatamant superior va fi cu 10% mai mic fata de anul trecut.

Numarul locurilor bugetate la masteratele UAIC ramane la fel ca anul trecut, adica 2300, insa cele cu taxa vor fi cu 117 mai putine, adica 1453 din totalul de 1570. In ceea ce priveste specializarile desfiintate si cele nou infiintate, situatia sta in felul urmator:

Facultatea de Biologie a renuntat la masteratele de "Educatie ecologica si dezvoltare durabila" si "Biodiversitatea si productivitatea ecosistemelor", insa a aprobat infiintarea specializarii numite "Bioprocedee in domeniul agroalimentar" si a crescut numarul locurilor cu taxa cu 10.

La Facultatea de Chimie, candidatii vor avea sanse mai mari la admiterea la masterat pe locurile cu taxa, pentru ca acestea sunt mai multe cu 30. Masteratele "Chimie coordinativa aplicata" si "Dinamica sistemelor chimice cu aplicatii in chimia mediului" vor fi inlocuite cu "Business Chemistry".

Facultatea de Istorie renunta la masteratele "Studii egeo-meditaraneene", "Muzeologie si restaurare" si "Studii de istorie: izvoare, concepte, metodologii" si, spre deosebire de alte facultati, creste numarul de locuri la taxa de la 25 la 42. Facultatea de Geografie si Geologie va avea o noua specializare la master numita "Geomatica", insa va pune la dispozitia candidatilor mai putine locuri la admitere, de la 100 la 55.

Facultatea de Litere isi va imbogati lista de specializari cu "Limba, literatura si civilizatia romaneasca" si "Didactica limbii franceze ca limba straina si educatie interculturala", iar la Facultatea de Matematica vom regasi de anul acesta "Matematica didactica, aplicatii si cercetare" si "Matematici aplicate in finante si informatica".

Toate specializarile de masterat nou infiintate se afla in curs de acreditare de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS).

Andreea Catan

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-08-18 00:00:00