studentie.ro  » universitar » admitere » Medii de admitere mari la Medicina in Craiova

Medii de admitere mari la Medicina in Craiova

Publicat: 26 Iul 2013 | Vizualizari: 1709

Anul acesta a fost concurenta mare si la admiterea la Medicina in Craiova. Absolventii de liceu s-au pregatit teminic, iar rezultatele la admitere au aratat acest lucru. Multi dintre candidatii admisi au marturisit insa ca vor sa lucreze in strainatate.

Desi mediile de admitere au fost mai mici decat anul trecut, acestea au pornit de la 9,13. In 2012, ultima medie de admitere la Medicina a fost 9,22. Anul acesta, doar un candidat a reusit sa obtina nota 10 la examenul de admitere la Medicina Generala.

Notele de la celelalte specializari au fost insa mai bune, ultima medie de intrare la Medicina Dentara fiind 9,33. La aceasta specializare, cinci studenti au reusit sa ia nota maxima.

In schimb, la Farmacie, ultima medie de admitere a fost 9,82. La aceasta specializare a fost inregistrata, de asemenea, si cea mai mare concurenta, 6.51 candidati pe loc, adica 193 de concurenti pentru 29 de locuri finante de stat.

Cu toate acestea, cei mai multi dintre candidatii admisi la Medicina au recunoscut ca vor sa obtina un loc de munca in strainatate.

"Sunt salarii foarte mici in Romania. Si, sa fim cinstiti, pana la urma salarizarea este un motiv important pentru a alege sa ramai in tara sau nu", a declarat un candidat de la Medicina Generala.

Rezultate admitere Facultatea de Farmacie

Rezultate admitere Facultatea de Medicina

Rezultate admitere Facultatea de Medicina Dentara

Rezultate admitere Facultatea de Moase si Asistenta Medicala


Sursa foto: umfcv.ro
Autor: Ana Ionescu

Citeste si

Admitere 2013: ce ai de facut daca ai fost admis la UMF Bucuresti

PREMIERA la ASE: Specializari anulate si locuri la buget ramase neocupate! Se organizeaza a doua sesiune de admitere!

Concurenta mare la USAMV: cu ce medii s-a intrat la taxa

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00