studentie.ro  » universitar » admitere » Modificarile criteriilor de admitere in facultati incalca prevederile Legii Educatiei Nationale

Modificarile criteriilor de admitere in facultati incalca prevederile Legii Educatiei Nationale

Publicat: 25 Apr 2013 | Vizualizari: 1083

Modificarile impuse de Ministerul Educatiei Nationale cu privire la modalitatea de admitere in facultati incalca Legea Educatiei Nationale, este de parere senatorul PDL Dumitru Oprea. Modificarile ar fi legale doar in conditiile in care s-ar aplica incepand cu anul universitar 2014-2015.

Astfel, sustine senatorul iesean, in art. 142, al. 3 din lege este precizat faptul ca toate conditiile de admitere trebuie sa fie publicate de catre universitati cu minim 6 luni inainte de sustinerea concursului de admitere, noteaza Ziaruldeiasi.ro.

Mai exact, pentru ca prevederile ordinului 3544/2013 al ministrului educatiei si al ministrului delegat pentru invatamantul superior cu privire la admiterea in facultati din acest an sa poata intra in vigoare din 2013 ar fi trebuit sa fie anuntate cel mai tarziu in luna ianuarie.

Notele din liceu ar putea conta 20-30% la admiterea in Universitatea din Craiova

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" ar putea introduce notele din liceu la calculul mediei de admitere

Studentii din Germania ar putea veni la studii in Timisoara


Asadar, senatorul Dumitru Oprea considera ca ambele ministere ar trebui sa precizeze ca ordinul poate fi aplicat pentru admiterea din anul universitar 2014-2015 si sa elimine, astfel, posibilitatea crearii unor situatii confuze pentru viitorii studenti.

Foto: adolescentamedia.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-10-05 00:00:00 - 2022-11-04 00:00:00