studentie.ro  » universitar » admitere » Nu ai luat BAC-ul? Te poti inscrie la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Nu ai luat BAC-ul? Te poti inscrie la Universitatea de Vest "Vasile Goldis"

Publicat: 10 Sep 2014 | Vizualizari: 910

Sesiunea de bacalaureat din aceasta toamna s-a incheiat cu un procent satisfacator de promovare, mai exact, 71% dintre absolventii de liceu au fost admisi in urma examenului. Daca, din nefericire, te numeri printre cei care nu l-au promovat, mai ai o sansa la admitere intr-o institutie de invatamant superior.

Este vorba despre Universitatea de Vest "Vasile Goldis" din Arad care a inceput inscrierile pentru absolventii de liceu fara diploma de bacaluareat pentru admiterea in colegiile universitare din cadrul institutiei. Potrivit Agerpres, programa colegiilor va cuprinde cel putin 50% din disciplinele care se studiaza in anul I de facultate, iar tinerii au posibilitatea sa se inscrie la unul din cele 14 colegii universitare, organizate in cele 6 facultati ale Universitatii.

Colegiul dureaza intre 1-3 ani, in functie de calificare si numarul de credite. "In cadrul colegiilor se vor organiza programe de pregatire suplimentara la disciplinele de bacalaureat, pentru absolventii care nu au promovat acest examen. Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati pentru nivel licenta", a declarat presedintele Universitatii de Vest "Vasile Goldis" din Arad, Aurel Ardelean, potrivit sursei citate.

Andreea Catan
Foto: ro.worldmapz.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-07-06 00:00:00 - 2022-07-07 00:00:00