studentie.ro  » universitar » admitere » Numar de locuri si taxe mai mari la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Numar de locuri si taxe mai mari la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi

Publicat: 13 Ian 2015 | Vizualizari: 375

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi aduce schimbari in procesul de admitere de anul acesta: pe de o parte, candidatii vor avea mai putine emotii la admitere datorita numarului de locuri crescut, insa, pe de alta parte, vor creste si taxele de scolarizare si admitere la unele facultati.

Desi sunt din ce in ce mai putini candidati inscrisi la admitere, numarul de locuri disponibile va fi mai mare cu 189 fata de 2014, ajungand anul acesta la 3.555, atat la taxa, cat si la buget, in cadrul universitatii.

In ceea ce priveste taxele de admitere, acestea raman la fel, cu exceptia Facultatii de Geografie si Geologie, care a marit taxa de inscriere de la 100 de lei la 190 pentru orice specializare. Se observa si o marire a taxei de scolarizare in cadrul Facultatii de Filosofie si Stiinte Social Politice, unde studentii care vor fi inmatriculati in toamna 2015 vor plati 3.000 de lei anual fata de colegii sai din anul doi care au scos din buzunar cu 300 de lei mai putin.

Modalitatea de admitere la facultatile Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi va fi concursul pe baza de dosar, unde media examenului de bacalaureat va conta in proportie de 100%, ce exceptia Facultatii de Informatica, unde candidatii vor sustine un test la Matematica sau Informatica, la alegere, nota care va avea un procent de 50% din media finala.

Vrei sa fii la curent cu toate noutatile despre admiterea la facultate 2015? Viziteaza sectiunea Admitere facultate din Studentie.ro.

Andreea Catan
Foto: edu-news.ro

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-06-29 00:00:00 - 2022-07-04 00:00:00