studentie.ro  » universitar » admitere » Rezultate admitere 2013: candidatii din acest an au preferat specializarile practice, cu cerere mare pe piata muncii

Rezultate admitere 2013: candidatii din acest an au preferat specializarile practice, cu cerere mare pe piata muncii

Publicat: 29 Iul 2013 | Vizualizari: 1694

Candidatii de la sesiunea de admitere la facultate din 2013 au lasat deoparte mofturile si pretentiile pentru facultati "fitoase" si s-au orientat catre institutii si specializari practice, banoase si cu cerere mare pe piata muncii, Agricultura si Medicina fiind in fruntea listei de interes a absolventilor de liceu.

Rezultatele la admiterea la facultate din 2013 sunt mai mult decat interesante si arata o tendinta a candidatilor catre facultati practice, cu mare aplicabilitate pe piata muncii.

Candidatii la admiterea in facultate din acest an au preferat sa se orienteze catre specializari precum Agricultura sau Medicina, care le ofera mari sanse de angajare atat in tara, cat si in strainatate, si sa lase deoparte "fabrica economistilor", asa cum era denumita in anii anteriori ASE-ul, sau alte facultati teoretice prestigioase, dar care scot someri pe banda rulanta.

Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a cunoscut, in acest an, o popularitate nesperata. Concurenta pe locurile bugetate si cu taxa a fost crancena, intrandu-se cu medii peste 9, chiar si pe locurile cu plata.

Autor: Daniela Ganciu
Foto: Scoalaedu.ro

Citeste si

PREMIERA la ASE: Specializari anulate si locuri la buget ramase neocupate! Se organizeaza a doua sesiune de admitere!

Admitere 2013: ce ai de facut daca ai fost admis la UMF Bucuresti

Medii de admitere mari la Medicina in Craiova

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-01-31 00:00:00 - 2023-02-02 00:00:00