studentie.ro  » universitar » admitere » Top cele mai cautate facultati din Romania

Top cele mai cautate facultati din Romania

Publicat: 20 Iun 2014 | Vizualizari: 5490

An de an, ofertele locurilor de munca dicteaza trendul celor mai cautate facultati de catre absolventii de liceu. Vremurile in care ne alegeam cariera in functie de pasiuni sunt apuse demult, insa daca pe viitor vei face parte din categoria celor care isi fac munca de placere si castiga bine, considera-te norocos. Daca esti in ultimul an la liceu si putin dezorientat sau, pur si simplu, vrei sa faci o a doua facultate din diverse motive, iata care au fost cele mai cautate facultati la nivel national la admiterea din 2013!

Medicina, Contabilitatea, Automatica, Telecomunicatiile, Geografia si Ingineria petroliera au fost printre cele mai cautate specializari anul trecut la admitere. Salariile de mii de euro oferite de firmele din strainatate pun multi tineri pe ganduri, asa ca, desi urmeaza studiile in Romania, acestia nu exclud varianta repatrierii dupa absolvire.

Cea mai cautate facultate de georgrafie anul trecut a fost cea din cadrul Universitatii Bucuresti, unde concurenta a fost de 9 candidati pe loc, aceeasi ca si in 2012. O concurenta acerba s-a inregistrat si la Facultatea de Administratie si Afaceri, tot din cadrul UB, cu peste 8 canidati pe loc.

Afla informatii complete despre admiterea 2014 la toate facultatile din Romania, aici>>


Cea mai cautata facultate de contabilitate a fost cea din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, unde s-au inscris aproximativ 3000 de candidati pe 727 de locuri, inregistrandu-se o concurenta de peste 4 canidati pe loc.

La capitolul inginerie, cea mai cautata specializare este Automatica, tinerii absolventi din liceu pliindu-se tot mai mult pe nevoia actuala de specialisti IT pe piata muncii

Desi piata muncii continua sa fie afectata de criza financiara, studiile companiilor de recrutare arata ca in Romania foarte bine platiti sunt inginerii petrolieri, bancherii si lucratorii din industria tutunului.

Facultatile de medicina raman, fara doar si poate, printre primele facultati din topul celor mai cautate facultati si asta pentru ca salariile medicilor din strainatate sunt mai mult decat atragatoare. Da, cei mai multi dintre tinerii care urmeaza medicina o fac din speranta ca vor profesa peste hotare pentru oportunitati, conditii si salarii mai bune decat in Romania. In doar 4 zile de inscrieri, la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti s-au inscris peste 4200 de candidati si numarul acestora creste de la an la an.

Tu care crezi ca vor fi cele mai cautate facultati la admiterea 2014?

Andreea Catan
Foto: residencysecrets.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-08-09 00:00:00 - 2022-08-18 00:00:00