studentie.ro  » universitar » admitere » Top cele mai scumpe facultati de stat din Romania!

Top cele mai scumpe facultati de stat din Romania!

Publicat: 25 Iun 2014 | Vizualizari: 2194

Se spune ca daca ai carte, ai parte. Adaptat la zilele noastre insa, acest dicton ar putea deveni foarte bine “ai bani, ai carte”. Asta pentru ca anumite facultati de stat, au taxa anuala destul de mare astfel incat sa nu si-o poate permite oricine. Iata mai jos un top al celor mai scumpe facultati de stat din Romania, realizat pe baza informatiilor furnizate de universitati pana in acest moment.

Daca va asteptati ca cea mai scumpa facultate de stat din Romania sa se afle in Bucuresti, va trebui sa va dezamagim, asta pentru ca la capitolul cele mai mari taxe anuale la o universitate de stat, Banatul este fruncea.

Locul 4

Pe locul 4 se situeaza (la egalitate) Facultatea de Cai Ferate, Drumuri si Poduri din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, Facultatea de Geodezie, Facultatea de Constructii Civile, Industriale si Agricole , Facultatea de Inginerie a Instalatiilor, Facultatea de Hidrotehnica si Facultatea de Utilaj Tehnologic, toate din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti, unde taxa anuala la forma de invatamant cu taxa este de 4 200 de lei.

Locul 3

Pe locul trei se situeaza Facultatea de Arhitectura si Urbanism din cadrul Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca unde taxa anuala de studii este de 4 400 de lei.

Locul 2

Pe locul doi (la egalitate) se situeaza Facultatea de Inginerie in Limbi Straine si Comunicare din cadrul Universitatii Tehnice de Constructii din Bucuresti si Facultatea de Teatru si Televiziune din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca cu o taxa anuala de 4 500 de lei.

Cea mai scumpa facultate din Romania este...

Pe locul unu, la o diferenta destul de mare de celelalte facultati care mai figureaza in top se afla Facultatea de Muzica din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara, unde la sectia Pedagogie Muzicala taxa anuala este de 6 000 de lei. In 2014, Facultatea de Muzica din Timisoara scoate la concurs 77 de locuri, dintre care 75 la buget si 2 la cu taxa.


Foto: financesonline.com

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Cluj Napoca, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-08-13 00:00:00 - 2022-09-06 00:00:00