studentie.ro  » universitar » admitere » Universitatea de Vest reintroduce examenul de admitere

Universitatea de Vest reintroduce examenul de admitere

Publicat: 07 Mar 2013 | Vizualizari: 676

La Universitatea de Vest din Timsoara, admiterea in anul 2013-2014 nu se va mai face pe baza de concurs de dosare, ci prin sustinerea unor probe speciale pentru fiecare facultate in parte, pentru o mai buna selectie a viitorilor studenti, a anuntat rectorul Universitatii de Vest, Marilen Pirtea.

Rectorul de la Universitatea de Vest a mai precizat ca viitori studenti nu vor avea de invatat mai mult pentru admiterea la facultate, deoarece probele vor fi facute tot din materia pregatita pentru Bacalaureat.

"Pe langa probele deja cunoscute de la facultatile vocationale, la restul se introduc probe de admitere noi. La Biologie, de exemplu, va fi introdus un eseu motivational, ce asteptari are studentul, de ce doreste la acea facultate, in continuare 75% din media de admitere va fi reprezentata de media de la Bacalaureat", a declarar Pirtea.

Pentru Facultatea de Matematica si Informatica se va introduce un examen scris, similar cu materia invata la Bac, iar la Facultatea de Drept vor fi introduse probe de logica si limba romana.

La Facultatea de Sport, candidatii vor trebui sa treaca mai intai de o proba motrica.

"Noi nu ne dorim sa avem cei mai multi studenti, ci cei mai buni. Din totalul studentilor pe care-i aveam la UVT, circa 30% nu reuseau sa termine facultatea", a spus rectorul.

Sursa foto: stirileprotv.ro


Autor
: Ana Ionescu

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-09-25 00:00:00 - 2022-10-17 00:00:00