Visezi sa studiezi in Olanda? Intra in legatura cu studenti care si-au implinit deja visul!

calendar_month 27 Apr 2015, 00:00
Studiile se fac in limba engleza
Asadar, daca detii un certificat international de de limba engleza Ielts sau Toefl poti sa aplici linistit la o facultate din Olanda. Mai mult, chiar daca nu detii un astfel de certificat dar ai competente de limba engleza poti fi acceptat la universitatile olandeze, potrivit lui Vladut Marian Dragomir, 21 de ani, student la International Hospitality Management in cadrul Stenden University of Applied Sciences, din Leeuwarden, Olanda. Tot el sustine insa ca, in ciuda faptului ca exista discutii care vizeaza scoaterea obligativitatii de a avea un certificat international de limba engleza pentru studentii romani, e mai bine sa posezi unul pentru ca te poate ajuta in timpul studiilor sau la CV.
Acestea fiind spuse si bariera limbii fiind depasita, nu ar trebui sa te mai intereseze decat calitatea universitatilor de aici, demna de luat in seama. Universitatile olandeze se bucura de o calitate a educatiei recunoscuta la nivel mondial si aici e suficient sa mentionam faptul ca 12 din cele 19 universitati de cercetare din Olanda se afla in Top 200 (Times Higher Education).
Taxe de scolarizare in Olanda
In ceea ce priveste taxele de scolarizare, in anul universitar 2015-2016, acestea ajung la 1 951 de euro pe an pentru un student provenind din tarile Uniunii Europene. In ceea ce priveste sumele necesare pentru intretinerea lunara, dupa cum spune un student care si-a realizat deja visul de a studia in Olanda, acestea nu ar trebui sa depaseasca 650 de euro, in conditiile in care gasesti cazare cu 350 de euro pe luna. 300 de euro ar trebui sa iti ajunga pentru mancare, distractie si alte necesitati timp de o luna, spune Manuela Apostol, studenta la Business Administration (Strategy and Innovation Management) in cadrul Universitatii din Groninegn (Olanda).
Alte motive pentru a studia in Olanda
Daca mai ai nevoie si de alte motive pentru a te hotari sa te indrepti spre aceasta parte a lumii pentru a-ti urma studiile universitare sau un program un master, iata cateva dintre ele, potrivit unui student care invata deja acolo:
„1. Este foarte usor sa faci parte din societatea in care locuiesti. Din secunda in care ajungi aici esti asaltat de oferte si posibilitati, fie ca vrei sa fii voluntar intr-o asociatie, fie ca vrei sa practici sportul preferat sau sa faci parte dintr-o trupa muzicala...
2. Poti sa ajungi oriunde cu bicicleta, suna destul de idilic sa te urci pe bicicleta si sa mergi pe marginea canalelor prin Amsterdam, in realitate nu e chiar asa, trebuie sa faci asta indiferent de sezon, sa tii pasul cu traficul si sa ai grija sa-ti mearga luminile noaptea. Plus ca e un exercitiu zilnic care te tine in forma.
3. Programul permite destule plimbari si distractie, evident sunt perioade in care trebuie sa ne concentram mai mult pe materia de la scoala si sa fim in priza cu examenele si lucrarile de la facultate.
4.Munca de la facultate este foarte bine structurata, veti avea timp sa va faceti temele, sa participati la cursuri si sa va vedeti si de celelate interese fara a va fi afectate notele, lucru care nu e la fel de usor pentru cei care studiaza in Marea Britanie.
5. Aveti luxul de a descoperi noi domenii de interes fara griji despre ceea ce vreti sa faceti mai tarziu. Angajatorii au tendinta sa puna accent pe subiectul de Master mai mult decat pe studiile facute in primul grad. Nu exista presiunea de a va face sa decideti ce vreti sa faceti mai tarziu, aveti mereu o gama larga de subiecte pe care le puteti studia.” (Dragos via hollandeducation.ro)
Discuta cu un student roman din Olanda
Asadar, daca vrei sa stii care sunt documentele necesare pentru a aplica la o universitate olandeza, care dintre documente conteaza cel mai mult pentru sansele de a fi acceptat, ce sanse ai sa iti gasesti aici un loc de munca astfel incat sa iti poti acoperi singur o parte din cheltuieli, care sunt conditiile pentru a urma aici un program de master, cat de importante sunt activitatile extracuriculare si voluntariatul la aceste universitati, intra pe site-ul hollandeducation.ro in sectiuneaDiscuta cu un student si vei afla raspunsurile la toate intrebarile care te preocupa.
Foto: webapp.mis.vanderbilt.edu
Noutati




