studentie.ro  »  Universitar  »  Cursuri  »  Algebra Liniara, Geometrie Analitica si Diferentiala

Algebra Liniara, Geometrie Analitica si Diferentiala

calendar_month 12 Nov 2013, 00:00
Acest curs este destinat in primul rand studentilor din anul I, de la Facultatea de Automatica, Calculatoare si Electronica a Universitatii din Craiova care au prevazut in planul de invatamant disciplina fundamentala obligatorie "Algebra liniara, geometrie analitica si geometrie diferentiala", in semestrul I, anul I.

De asemenea, cursul este foarte util studentilor in primul an al facultatilor cu profil tehnic, economic, matematica-informatica, fizica, chimie, agronomie, horticul- tura, dar si tuturor celor care doresc sa invete si sa aprofundeze cunostinte teoretice si practice de algebra liniara, geometrie analitica si geometrie diferentiala a curbelor si suprafetelor.

Cursul are o structura si un continut foarte apropiate de cartea Profesorului Ion Vladimirescu, Matematici speciale, Reprografia Universitatii din Craiova, 1987, fiind in mare masura o reeditare a acesteia. Dar materialul de fata este si rodul colaborarii deosebite dintre cei doi autori din ultimii 9 ani, colaborare pentru care al doilea autor, Florian Munteanu, aduce sincere multumiri Profesorului Ion Vladimirescu.

Cartea are trei parti: Algebra liniara, Geometrie analitica si Geometrie diferentiala. Prima parte se compune din capitolele: 1. Spatii vectoriale; 2. Aplicatii liniare; 3. Forme biliniare. Forme patratice; 4. Spatii euclidiene. Partea a doua este alcatuita din capitolele: 5. Vectori liberi; 6. Dreapta si planul in spatiu; 7. Conice si cuadrice. A treia parte este formata din capitolele: 8. Curbe in plan si in spatiu; 9. Suprafete.