studentie.ro  »  Universitar  »  Cursuri  »  Aplicatii Rich Media

Aplicatii Rich Media

calendar_month 09 Apr 2015, 00:00
Din anii '90, cand Web-ul a inceput sa fie utilizat in scopuri comerciale, au fost create aplicatii web care sa prezinte informatii si in alte formate decat cel text. Asa numitele aplicatii multimedia (in special sunet si video) si-au gasit rolul si in aplicatii web si au fost gasite metode pentru prezentarea lor in cadrul browser-ului (standardul HTML nefiind gandit pentru facilitarea prezentarii de documente multimedia).

Odata cu dezvoltarea puterii de procesare a calculatoarelor personale si cu patrunderea mai pronuntata a Internet-ul rapid (broadband) catre tot mai multi utilizatori, aplicatiile multimedia au evoluat la ceea ce se numeste azi ”rich media”, aplicatii multimedia interactive.

Streaming media si Nonstreaming media Metodele de distributie a continutului media pot fi impartite in doua categorii:
• Metode care respecta modelul de distributie in care receptorul detine toata informatia inainte de a o prezenta utilizatorului - este, spre exemplu, cazul cartilor sau a CD-urilor si este de asemenea modelul de distributie dupa care este gandit si Web-ul (inclusiv protocolul HTTP)
• Metode care se bazeaza pe modelul televiziunii si al radio-ului, in care informatia nu este stocata, ci este transmisa pe masura ce este creata / citita si prezentata pe masura ce este primita.