studentie.ro  »  Universitar  »  Cursuri  »  Statistica economica

Statistica economica

calendar_month 03 Nov 2013, 00:00
In acest capitol vom face primii pasi in intelegerea statisticii ca stiinta si disciplina de studiu. Cele mai multe intrebari din domeniul afacerilor, din domeniul economic ori social nu au raspunsuri simple; ele necesita clarificare si discutii, fundamentari ale deciziilor. Vom vedea cum statistica poate fi folositoare in luarea deciziilor, in acceptarea sau respingerea unor solutii posibile.

Statistica vine, astfel, sa aduca un plus de rigoare stiintifica, sa potenteze abilitatea de a lua decizii, sa suplimenteze calitatile unui bun manager: experienta, intuitie etc. Pentru a intelege statistica este, insa, mai intai, nevoie sa ne familiarizam cu limbajul statistic, sa cunoastem conceptele de baza, etapele cercetarii statistice si rolul statisticii in procesul decizional.

In masura in care am inteles ca statistica este stiinta culegerii si prelucrarii, analizei datelor, este potrivit sa continuam cu studierea diferitelor tipuri de date ce pot fi culese si a celor mai des utilizate metode de colectare a datelor statistice.