Laborator Descrierea, simularea si implementarea circuitelor logice
calendar_month 20 Ian 2010, 00:00
Laboratorul se constituie ca un indrumar pentru lucrul cu mediul de proiectare, simulare si implementare ActiveHDL pentru structuri de calculatoare numerice. Operarea cu acest mediu de dezvoltare presupune o serie de etape de lucru, etape care vor fi prezentate detaliat intr-o anexa, care va putea fi utilizata pe parcursul laboratoarelor ulterioare.

Tot in aceasta anexa se va gasi si o prezentare a machetei de laborator care va fi folosita la implementari cu descrierea pinilor utilizati. Pentru laboratoarele alocate disciplinei Calculatoare numerice sunt necesare cunostinte dobandite din cursuri anterioare despre circuitele logice combinationale si secventiale, proiectarea circuitelor logice si moduri in care datele sunt reprezentate in circuite logice. De aceea, am adaugat la acest laborator si un scurt breviar teoretic recapitulativ, referitor la subiectele sus mentionate.

Utilitatea laboratorului: Toate etapele prezentate in lucrul cu mediul Active HDL vor fi utilizate si in celelalte laboratoare deci este esentiala intelegerea acestora. Parcurgerea etapelor pentru proiectarea, simularea si implementarea circuitelor este obligatorie exact in ordinea in care sunt prezentate in cele ce urmeaza. Orice abatere de la aceasta ordine va avea drept urmare aparitia unor erori structurale sau functionale. Pe de alta parte, mediile de proiectare pentru circuite logice sunt utilizate, la ora actuala, pe scara larga in dezvoltarea profesionista a circuitelor integrate logice pe care le intalnim in componenta calculatoarelor. Cunoasterea acestora este necesara pentru o viitoare cariera de inginer in calculatoare.