Optimizarea constructala a celulelor fotovoltaice
calendar_month 04 Nov 2014, 00:00
Celulele fotovoltaice apartin de un domeniu tehnologic si de cercetare in stransa legatura cu celulele solare, convertind direct energia solara in electricitate. Datorita cererii in crestere a unor surse curate de energie, fabricarea acestor cellule fotovoltaice a cunoscut o expansiune considerabila in ultimii ani.

Productia de celule fotovoltaice s-a dublat la fiecare doi ani, crescand cu aproximativ 48 de procente in fiecare an, incepand din 2002, devenind tehnologia energetica cu cea mai rapida dezvoltare. La sfarsitul anului 2007, conform unor date preliminare, productia cumulative globala era de 12400 MW.

Celulele fotovoltaice sunt cel mai bine cunoscute ca o metoda de a genera energie solara, folosind celule solare impachetate in module fotovoltaice, de obicei conectate electric in vectori fotovoltaici solari pentru a converti energia de la soare direct in electricitate. Pentru a explica mai usor panoul solar fotovoltaic: fotoni provenind din lumina de la soare ciocnesc electronii din nivelurile de energie mai ridicate, creand electricitate.

Termenul fotovoltaic denota modul operational al unei fotodiode, in care curentul prin dispozitiv se datoreaza in intregime energiei luminoase. Prin urmare toate dispozitivele fotovoltaice sunt tipuri de fotodiode.