studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Comportamentul social si antisocial la adolescenti

Comportamentul social si antisocial la adolescenti

Publicat: 13 Aug 2011 | Vizualizari: 2932

In toate speciile dezvoltarii umane, de la cele mai indepartate si pana la cele mai evaluate, adolescenta s-a remarcat si s-a facut cunoscuta in planul exprimarii comportamentale prin ceea ce are ea mai caracteristic. De aceea, se poate afirma ca adolescenta s-a situat intr-un tablou definitoriu prin trasaturile caracteristice ei: spontaneitate, originalitate, nonconformism, criza de originalitate, dezvoltarea constiintei de sine, afectivitate, curaj.

Pe langa aspecte relevate mai sus, nu sunt deloc de neglijat si aspectele legate de evidentierea comportamentelor in care adolescenta se prezinta diferit de alte momente din viata fiintei umane. Se impune cu necesitate abordarea lor diferita in etapa varstei si corelatie cu mediul social.


Adolescentii reprezinta o parte considerabila a populatiei unei tari si se formeaza in functie de caracteristicile lumii contemporane. Este cunoscut faptul ca societatea contemporana a condus la transformari radicale in domeniul socio-economic si tehnico-material care, in mod implicit au influentat structura populatiei, au produs schimbari in domeniul pregatirii profesionale, culturale, stiintifice dar si in structura demografica a populatiei.

Rezultat al tuturor transformarilor evidentiate anterior, statutul social, politic si spiritual al tinerilor cunoaste o dezvoltare semnificativa, s-a marit si s-a generalizat perioada scolarizarii adolescentei fiind cuprinsi in diverse retele de instruire si educare, s-au inregistrat performante superioare in domeniul educational, social, politic.

Cu toate rezultatele bune inregistrate de catre adolescenti in zilele noastre, lumea contemporana prin fenomenele si caracteristica - somaj, criza, industriale, calificare si specializare inalta, dezvoltare educationala, devianta - este dominata, influentata si determinanta de prezenta unui nou fenomen care este cunoscut sub denumirea de “criza morala” in pofida faptului ca se inregistreaza in zilele noastre importante progrese pe plan tehnic, economic si social.

Nu de putine ori asistam la manifestari sociale ale tinerilor de o mare amploare, la o recrudescenta a manifestarilor antisociale, dar si la procese de neadaptare ale adolescentilor se produc astfel modificari extreme de importante si radicale in valori fundamentale ale fiintei umane: atitudini, convingeri, motivatii, idealuri.

Un numar din ce in ce mai mare de tari cu sisteme socio-economice dezvoltate cunoaste o crestere considerabila a numarului de persoane care nu se pot adapta la cerintele societatii, inadaptabilitatea acestora fiind cauzata de fenomene caracteristice perioadei pe care o traversam (cresterea impresionanta a populatiei urbane, ritmul exacerbat al industrializarii, aparitia fenomenului de navetism).

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: S.C. SANADOR S.R.L.
Nivel cariera: 1 - 2 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-07 00:00:00