studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Decizia de creditare si impactul sau asupra structurii financiare a firmei

Decizia de creditare si impactul sau asupra structurii financiare a firmei

Publicat: 16 Dec 2010 | Vizualizari: 2242

Decizia de finantare este in cea mai mare parte, asumata de conducerea intreprinderii ( de catre managerii acesteia) si mai putin de catre „furnizorii” de capitaluri ( actionari si imprumutatorii intreprinderii). Conform teoriilor clasice, obiectivul major urmarit de manageri si de investitorii de capital este acela al maximizarii valorii de piata a intreprinderii. Aceasta valoare va fi apoi proportional partajata intre actionari si imprumutatori. in functie de aceasta valoare se fixeaza si renumerarea managerilor.

Decizia de finantare prin indatorare este parte componenta a politicii financiare a intreprinderii, jucand un rol important in procesul de dezvoltare a intreprinderii.

Politica financiara poate fi abordata atat la nivel macroeconomic- politica financiara a statului cat si la nivel microeconomic, adica la nivelul intreprinderilor, institutiilor publice si private si chiar a intreprinzatorilor individuali.
La nivel macroeconomic, politica financiara este o parte integranta a politicii generale a statului, actionand permanent asupra procesului de formare si repartizare a fondurilor astfel incat, pe de o parte sa se obtina veniturile necesare statului, iar pe de alta parte sa se realizeze anumite obiective de strategie a dezvoltarii economice. Prin modul cum se realizeaza, prin dimensiunile si destinatia fondurilor constituie, ca si prin obiectivele pe care le urmareste in mod sistematic, politica financiara influenteaza celelalte faze ale reproductiei sociale: productia, schimbul precum si consumul.

La nivel microeconomic, respectiv la nivelul agentilor economici, deciziile de politica financiara se sprijina pe structura financiara a societatilor in functiune, pe obiectivele de rentabilitate si crestere, avand in vedere si riscurile posibile. Politica financiara reprezinta o componenta a politicii generale a intreprinderii, avand o importanta deosebita asupra cointeresarii, repartizarii si folosirii fondurilor, in vederea realizarii programelor economice curente si de dezvoltare, a cresterii eficientei ciclurilor de exploatare si de investitii si a intregii activitati.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-08 00:00:00