Evaluarea destinatiei Romania in turism
calendar_month 30 Mar 2011, 00:00
CUPRINS

INTRODUCERE


CAPITOLUL I. LOCUL SI IMPORTANTA TURISMULUI IN ROMANIA

1.1.Caracteristica generala a Romaniei
1.2.Evolutia turismului romanesc
1.3.Importanta si perspectivele dezvoltarii turismului in Romania

CAPITOLUL II. EVALUAREA POTENTIALULUI TURISTIC AL ROMANIEI

1.1.Premisele dezvoltarii turismului in Romania
1.2.Categoriile de potential turistic
1.3.Repartitia potentialului turistic in Romania

CAPITOLUL III. INTERACTIUNEA DINTRE INDICATORII ECONOMICI SI SITUATIA TURISMULUI IN TARA

1.1.Importanta socio-economica a turismului
1.2.Impactul turismului asupra activitatii economice
1.3.Evaluarea Romaniei ca destinatie turistica – analiza SWOT
1.4.Dezvoltarea durabila a turismului

CONCLUZII

BIBLIOGRAFIE


Turismul este o industrie care beneficiaza de previziuni extrem de optimiste pentru viitor, importanta acestuia devenind din ce in ce mai mare, atat la nivel mondial, cat si regional, national si local.


Un alt aspect care trebuie subliniat vizeaza faptul ca turismul, ca fenomen, dar si ca activitate, este unic in felul sau tocmai prin acea dependenta pe care o manifesta fata de mediul inconjurator, mediul social si cel cultural, de valorile acestora. Din cauza acestei dependente, turismul are un interes de necontestat in a le asigura durabilitatea.

Predictiile pentru urmatoarele decenii si strategiile cu caracter prospectiv, indiferent de ce zona a globului este vorba, arata ca secolul XXI se va caracteriza prin evolutii deosebit de novatoare, complexe, dinamice si contradictorii. Ca urmare a revolutiei tehnico-stiintifice si a actualei diviziuni internationale a muncii, s-a trecut la un nou mod de abordare a productiei si a pietei, de a se produce si se cere in conditiile unei diversitati a preferintelor consumatorilor fara precedent. Multi savanti considera secolul XXI ca fiind inceputul unei societati post-industriale, domeniile conducatoare fiind telecomunicatiile, tehnologia informatiei si turismul.

Principalele tendinte manifestate pe plan international vor influenta activ si sferele infrastructurii si ale serviciilor iar cunoasterea lor este indispensabila pentru o tara ca Romania, care in pofida unui nivel mai scazut al dezvoltarii economice, in general, si al infrastructurii si serviciilor in special, doreste sa se integreze cat mai rapid in structurile economice ale lumii dezvoltate, respectiv ale Uniuni Europene. Ca ramura industriala, turismul a cunoscut in ultimul timp, o dezvoltare fara precedent, antrenand pe de alta parte o parte investitii pentru crearea bazei materiale specifice si, pe de alta parte, dezvoltarea serviciilor complementare care conduc la folosirea resurselor proprii fiecarei zone.