studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Impozite si taxe locale; studiu de caz - Primaria Municipiului Constanta

Impozite si taxe locale; studiu de caz - Primaria Municipiului Constanta

Publicat: 26 Ian 2011 | Vizualizari: 4473

Viata curenta a oamenilor presupune satisfacerea atat a nevoilor individuale procurate prin mecanismul pietei ( hrana, imbracaminte, adapost) cat si a nevoilor sociale care sunt furnizate de autoritatile publice pe seama unor activitati vizand asigurarea apararii nationale, ordinea publica, protectie sociala, mentinerea echilibrului ecologic, asistenta sanitara , educatie etc.


Finantele publice constituie o componenta de mare importanta a vietii social-economice a fiecarei tari, iar impactul lor asupra economiei nationale are conotatii atat in proportiile redistribuirii PIB cat si modul concret de realizare a acestui proces.


In societatea contemporana, in conditiile revolutiei tehnico-stiintifice raspunderea sociala a omului primeste o semnificatie deosebita. Raspunderea sociala se refera la comportamentul pe care il aleg membrii societatii din multiple variante posibile in cadrul determinismului social. Acesta presupune o atitudine constienta intr-un comportament care corespunde cerintelor, necesitatilor sociale obiective, atitudine ce rezulta dintr-o hotarare , act de constiinta si vointa a individului.


Problemele fiscale joaca un rol esential in economia de piata. in acest context, impozitul constituie un instrument cu caracter istoric si cu implicatii asupra sferei economico-sociale, fiind intotdeauna un mijloc traditional de consituire a veniturilor statului.

Lucrarea cuprinde notiuni generale despre sistemul impozitelor si taxelor locale cu clasificarea impozitelor si taxelor, organizarea si functionarea Primariei Constanta, elaborarea si aprobarea proiectelor de bugete locale, structura si evolutia principalelor categorii de venituri bugetare la Primaria Constanta in perioada 2006-2008, asezarea si impunerea taxelor si impozitelor locale, concluzii si propunerii.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-19 00:00:00 - 2022-06-16 00:00:00