studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Managementul firmei la SC

Managementul firmei la SC

Publicat: 22 Dec 2010 | Vizualizari: 2803

Managementul ca stiinta, s-a cristalizat relativ recent prin eforturile depuse de specialisti ca raspuns la stringentele necesitati ale practicii sociale. Managementul a fost definit de Reece si O’Grady ca fiind „procesul de obtinere si combinare a resurselor umane, informationale, fizice si financiare in vederea realizarii scopurilor organizatiei”, iar Longeneker si Pringle il desemneaza ca fiind „procesul de obtinere si combinare a resurselor umane, financiare si fizice in vederea indeplinirii scopului primar al organizatiei – obtinerea de produse si servicii dorite de un anumit segment sl societatii”. In cunoscuta publicatie franceza Larousse managementul este „stiinta tehnicilor de conducere a intreprinderii”, iar profesorii Popov si Krasnipoiasa considera ca stiinta managementului se ocupa de „legile conducerii generale si de legile sintetice ale componentelor sale.


Managementul firmelor rezida in studierea proceselor si relatiilor de management din cadrul lor, in vederea descoperii legaturilor si principiilor care le guverneaza, a conceperii de noi sisteme, tehnici si modalitati de conducere, de natura sa asigure obtinerea si cresterea competitivitatii.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-24 00:00:00 - 2022-06-07 00:00:00