studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Managementul resurselor umane in cadrul unei societati

Managementul resurselor umane in cadrul unei societati

Publicat: 28 Nov 2010 | Vizualizari: 3093

Lucrarea de fata cuprinde 6 capitole Cap I Importanta resurselor umane Cap II Organizarea eficienta a activitatii de personal Cap III Managerii si resursele umane Cap IV Motivatie si management Cap V Managementul si grupul uman Cap VI Studiul de caz Lucrarea cuprinde 61 depagini a 6 capitole si bibliografie.

In centrul tuturor afacerilor sta omul. Toate celelalte resurse, terenuri, cladiri, mecanisme, utilaje, autovehicule sau bani sunt doar de importanta secundara. Fara oameni nu se pot face afaceri. Afacerile nu au alt scop decât sa serveasca nevoile oamenilor.

Desigur, oamenii au roluri diferite in cadrul unei afaceri si au multe legaturi cu alte afaceri. Oamenii sunt angajatii unei afaceri. Uneori ei sunt managerii acesteia, alteori sunt furnizori, clienti, creditori, debitori si deseori sunt actionari ai unei initiative. in mod frecvent insa, ei pot avea toate aceste atribute la un loc.

Importanta fiintei umane in conducerea cu succes a unei afaceri este cea care face din ”Managementul Resurselor Umane” competenta esentiala pentru toti managerii. Aceasta responsabilitate nu este numai de a da slujbe oamenilor, de a-i indruma cum sa lucreze si de a le inregistra performantele, desi, managerii trebuie sa faca acest lucru. Pe lânga toate acstea, este o investitie: a da oamenilor putere, pentru ca ei sa actioneze eficient si eficace. Mai inseamna sa exploatezi cunostintele individuale, talentele, imaginatia si creativitatea pentru binele comun.

Lumea se schimba cu o viteza fara precedent si ca sa tina pasul, fiecare organizatie are nevoie de salariati cmpetenti, bine informati, loiali, flexibili si talentati. Managerii trebuie sa se gândeasca bine la ceea ce le ofera angajatilor si la ce asteapta de la ei daca doresc ca performantele sa fie ridicate iar firmele lor competitive.
Poate ca cea mai semnificativa schimbare pe care ar trebui sa o inregistreze organizatiile românesti in perioada de tranzitie este in domeniul ”Managementului Resurselor Umane”.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-11-29 00:00:00 - 2022-12-16 00:00:00