studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Motivarea personalului firmei ca mijloc de crestere a eficientei

Motivarea personalului firmei ca mijloc de crestere a eficientei

Publicat: 07 Dec 2010 | Vizualizari: 4297

Supravietuirea, dezvoltarea si succesul competitional al organizatiilor sunt asigurate de oameni, care reprezinta o resursa vitala a acesteia. Esenta oricarei organizatii este efortul uman, iar eficienta si eficacitatea acesteia sunt influentate in mare masura de comportamentul oamenilor in cadrul organizatiei.

Avand in vedere importanta oamenilor, organizatiile, cheltuiesc mari sume de bani cu remunerarea, angajarea, mentinerea si dezvoltarea personalului, deoarece, investitia in oameni s-a dovedit a fi calea cea mai sigura de supravietuire a unei organizatii. Resursele umane au devenit resurse strategice ale unei firme, ele reprezentand o variabila critica in succesul sau insuccesul acesteia.

Resursele umane sunt singurele capabile sa produca si sa reproduca toate celelalte resurse aflate la dispozitia organizatiei, ele reprezentand resursele active ale acesteia, deoarece experienta, potentialul, pasiunea, initiativele si dezvoltarea lor contribuie activ la cresterea eficientei si eficacitatii organizationale. Ele sunt singurele resurse inepuizabile de creativitate, de solutii noi si idei noi, originale si valoroase.

Prin urmare, succesul organizatiilor, gradul de competitivitate si progresul acestora depind in mare masura de calitatea resurselor umane. Atentia managementului trebuie orientata in principal asupra crearii unui climat motivational sau organizational corespunzator, in care necesitatile individului sa poata fi integrate in cele ale firmei si prin care individul sa-si poata satisface cat mai bine propriile obiective muncind pentru cele ale organizatiei.

Avand in vedere ca eficacitatea utilizarii celorlalte resurse aflate la dispozitia unei organizatii depinde in mare masura de eficacitatea folosirii resurselor umane, acestea nu sunt numai deodebit de valoroase dar si deosebit de scumpe, ceea ce impune tratarea lor corespunzatoare si utilizarea cat mai eficienta a acestora.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-12-03 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00