studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » NATURA JURIDICA A CONDAMNARII CONDITIONATE

NATURA JURIDICA A CONDAMNARII CONDITIONATE

Publicat: 21 Dec 2010 | Vizualizari: 1783

Odata cu aparita statului contemporan politica de preintimpinare a infractiunilor, perfectionarea formei si metodelor de lupta cu acestea prevad posibilitatea de rind cu aplicarea masurilor de sanctionare fata e persoanele care au savirsit anumite infractiuni, sa reactioneze concomitent la cazurile de savirsire a infractiunilor de persoane, gradul de pericol social al carora permite atingerea scopurilor legate de raspunderea penala prin alte mijloace evitind aplicarea reala a pedepsei .

Ca masura de influenta juridico-penala asupra condamnatilor esenta ei consta in urmatoarele :
- prevad condamnarea vinovatului;
- se intrepratrunde cu stabilirea pedepsei;
- genereaza stabilirea antecedentelor penale.Condamnarea nu este contitionata, condamnarea poate fi considerata doar aminarea, executarii executarii sanctiunii stabilite, intrucit ea poate avea loc in conditiile in care condamnatul nu v-a savirsi in termenul stabilit de instanta de judecata a infractiunilor si a altor cerinte stabilite de lege, se are in vedere inclusiv si respectare ordinii publice, disciplina muncii,indepmlinirea altor obligatiuni asumate.

 
 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 
 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 3 - 5 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2022-05-19 00:00:00 - 2022-05-20 00:00:00