studentie.ro  »  Universitar  »  Lucrari de diploma  »  Promovarea turismul gastronomic in judetul Tulcea

Promovarea turismul gastronomic in judetul Tulcea

calendar_month 08 Dec 2010, 00:00
Turismul, caracterizat pe scurt, apare ca un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat in viata societatii si, ca atare, influentat de evolutia ei. Adresandu-se unor segmente sociale largi si raspunzand pe deplin nevoilor acestora, turismul se detaseaza printr-un inalt dinamism, atat la nivel national, cat si international.

De asemenea, prin caracterul sau de masa si prin continutul complex, turismul antreneaza un vast potential material si uman, cu implicatii importante asupra evolutiei economiei si societatii, asupra relatiilor interumane nationale si internationale.

In turism se disting doua categorii de relatii: relatii materiale, care apar atunci cand turistii recurg la anumite servicii platite, si relatii imateriale, rezultate din contactul cu populatia locala, cu civilizatia, cultura, traditiile, institutiile publice din zona vizitata.

Motivatiile pentru practicarea turismului sunt diversificate si cu ajutorul lor se pot distinge multe forme de turism: pentru recreere, odihna si divertisment, cultural, religios, sportiv, de tratament si balneoclimateric, pentru vanatoare si pescuit, de agreement, stiintific, pentru cumparaturi, commercial expozitional, montan si de sporturi de iarna etc.

CUPRINS

Introducere ………………………………………………………………………………

Capitolulu I. Elemente definitorii ale potentialului turistic al judetului Tulcea…….
1.1.Localizarea si caracterizarea judetului Tulcea……………………….
1.1.1. Scurt istoric al judetului Tulcea……………………
1.1.2. Asezarea geografica
1.2.Resurse turistice naturale existente in judetul Tulcea
1.2.1. Relieful
1.2.2. Clima
1.2.3.Reteaua hidrgrafica
1.2.4.Solurile
1.2.5.Bogatiile naturale ale subsolului.
1.2.6.Flora
1.2.7.Fauna
1.3.Potentialul turistic antropic al judetului Tulcea
Capitolu II. Infrastructura generala si infrastructura turistica
2.1.Infrastructura pentru transport
2.1.1.Transporturile feroviare
2.1.2.Transporturile rutiere
2.1.3.Transporturile nalale
2.1.4.Transporturile aeriene
2.2.Structuri turistice de primire
2.2.1.Structurile turistice de primire cu functiuni de cazare
2.2.2. Capacitatea de cazare turistica in functiune
Capitolul III. Cererea turistica manifestata in judetul Tulcea in
perioada 2004-2007…………………………………………………………
3.1.Frecventarea structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare
3.1.1. Sosiri ale turistilor in structurile turistice de primire cu functiuni
de cazare
3.1.2.innoptari ale turistilor in structurile turistice de primire cu functiuni
de cazare
3.2. Calculul indicatorilr specifici circulatiei turistice
3.2.1. Durata media a sejurului
3.2.2. Indicele de utilizare neta a capacitatii de cazare
3.2.3. Densitatea turistica in raport cu suprafata judetului Tulcea
3.2.4. Densitatea turistica in raport cu populatia judetului Tulcea
Capitolul IV. Promovarea turismului gastronomic practicat in delta dunarii -
Studiu de caz…………………………………………………………………………..
4.1. Aspecte definitorii ale turismului gastronomic
4.1.2. Specificul bucatariei ardelenesti
4.1.3. Specificul bucatariei banatene
4.1.4.Specificul bucatariei muntenesti
4.1.5. Specificul bucatariei oltenesti
4.1.6. Specificul bucatariei moldovenesti
4.1.7. Specificul bucatariei dobrogene
4.2. Traditii si specialitati culinare specifice Deltei Dunarii
4.2.1. Structura etnica a locuitorilor din judetul Tulcea
4.2.2. Specificul comunitatii grecesti din judetul Tulcea
4.2.3. Specificul comunitatii turcilor tatari din judetul Tulcea
4.2.4. Specificul comunitatii rusilor lipoveni din judetul Tulcea
4.3. Promovarea turismului
gastronomic in orasul Sulina…………........………………….............



Bibliografie