studentie.ro  » universitar » lucrari de diploma » Riscuri si amenintari la adresa securitatii interne si internationale

Riscuri si amenintari la adresa securitatii interne si internationale

Publicat: 02 Iun 2011 | Vizualizari: 2489

inceputul noului secol si mileniu coincide cu cel al unei noi ere in politica internationala, in care economia si securitatea vor ocupa locul central in determinarea evolutiei lumii viitoare si a ordinii internationale.

Riscurile, amenintarile si pericolele la adresa securitatii statelor, implicit a Romaniei, sunt potentate de vulnerabilitatile interne ale acestora si de fenomenele asociate globalizarii, dintre care cele mai periculoase sunt proliferarea crimei organizate si a extremismului. Una dintre cele mai virulente forme asociative de manifestare a acestora o reprezinta terorismul.

Modul de actiune asimetric al organizatiilor teroriste, nerespectarea nici unui fel de reguli sau norme de drept al conflictelor armate, ale dreptului international sau cel putin al unor norme de etica si morala dictate de asumarea unor valori general-umane acceptate de lumea civilizata micsoreaza gradul de predictibilitate al actiunilor acestora si in consecinta determina cresterea periculozitatii actiunilor teroriste si le mareste eficienta in mod corespunzator.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2022-12-02 00:00:00 - 2022-12-05 00:00:00