studentie.ro  »  Universitar  »  Proiecte  »  Managementul in constructii (.ppt)

Managementul in constructii (.ppt)

calendar_month 13 Mar 2013, 00:00
Majoritatea teoreticienilor in management gasesc inceputurile managementului la Frederic Taylor si la Henry Fayol. Unii considera ca au existat si inaintea acestora specialisti si practicieni care pusesera in evidenta elemente manageriale (R. Owen, Ch. Babbage etc). Potrivit unor cercetatori, inceputurile managementului trebuie vazute in antichitate.

Management este functia organizationala care asigura desfasurarea eficienta a activitatilor si care urmareste obtinerea nivelului maxim de rezultate prin folosirea optima a resurselor. Activitatea de management poate avea in vedere grupuri de oameni (echipe) sau procese.

Resursele pe care un manager le are, in principal, la dispozitie: timpul, talentul, resursele financiare si resursele umane.

Management este de asemenea denumirea data echipei de manageri din cadrul unei organizatii.

Managementul calitatii
Reprezinta activitatea de management in directia dezvoltarii si implementarii unui set de reguli si instrumente care formeaza sistemul de management al calitatii si care are drept scop asigurarea nivelului de calitate dorit pentru produsul companiei.

Managementul calitatii are trei componente principale: controlul calitatii asigurarea calitatii si imbunatatirea calitatii.

Managementul performantei
Este un proces de evaluare continua a performantelor la nivelul organizatiei, al echipelor si individual, in functie de indicatorii de performanta prestabiliti, si folosirea rezultatelor evaluarii pentru atingerea constanta a obiectivelor propuse.