studentie.ro  »  Universitar  »  Proiecte  »  Procesele tehnologice la executarea infrastructurii si suprastructurii cladirii

Procesele tehnologice la executarea infrastructurii si suprastructurii cladirii

calendar_month 18 Mar 2013, 00:00
Defrisarea stratului vegetal se efectueaza cu buldozerul DZ-28 la adancimea 350mm. Solul defrisat se depoziteaza in aria santierului in afara zonei de executare a lucrarilor.

Groapa de fundatie se sapa cu excavatorul EO-3322A cu cupa inversa (volumul cupei - 0,25 m3) prin abataj frontal largit cu traiectoria deplasarii excavatorului in forma de zigzag.

Solul destinat umpluturii se depoziteaza in axele A-B, restul solului se excaveaza cu descarcare in autobasculanta si se transporta la depozitul din afara santierului.

Transeele pentru amplasare talpii fundatiei se sapa manual, solul sapat fiind imprastiat in interiorul amplasamentului. Concomitent cu saparea se compacteaza talpa fundatiei cu maiul electromecanic IA-4502 si se verifica cotele talpii fundatiei.

Faza II. Executarea umpluturii timpanului

Umplutura se executa dupa executarea si uscarea suficienta a hidroizotatiei suprafetelor exterioare ale infrastructurii.

Solul de umplutura trebuie sa aiba umiditate optima si nu trebuie sa contina pietre ascutite. Umplutura se executa in straturi orizontale, fiecare strat compactandu-se cu maiul electromecanic IA-4502 cu suprapunerea urmelor organului de lucru cu o jumatate din lungimea placii.

Pamantul destinat umpluturii: se deplaseaza din depozit cu buldozerul DZ-28.