Adolf Hitler: ascensiunea la putere
calendar_month 12 Ian 2013, 00:00
Adolf Hitler s-a nascut pe 20 aprilie 1889 in oraselul Braunau pe Inn care se afla la frontiera austriaca cu Bavaria. Adolf era cel de-al treilea copil a lui Aloys Hitler si Karla Polze.Tatal sau era un functionar vamal care lucra la frontiera austro-germana, acesta dorea ca tanarul Adolf sa devina functionar, insa acesta doarea sa devina artist.

In cartea sa autobiografica Mein Kampf, Hitler relateaza un episod in care acesta ii marturireste lui Aloys faptul ca vrea sa devina artist, raspunsul lui Aloys este unul dur “Artist! Niciodata atat cat o sa traiesc eu!”.

In scoala primara a fost un elev bun , insa in gimnaziu, in Linz nu sa remarcat. Comform profesorilor, acesta era un copil inteligent dar care nu avea o dorinta de munca. Elevului Hitler nu ii placeau stiintele nature si matematica, insa el inclina spre arte.

In 1907, la varsta de 18 ani Adolf avea ambitii sa devina artist un pictor cunoscut, din acest motiv el incerca sa intre la Academia de arte, insa este respins si este sfatuit sa isi incerce refuzul.Dupa acesta repingere el are orgoliul ranit insa nu paraseste in urmatoarea perioada Viena.

In 1907 moare mama sa care sufera de cancer si se intorce dupa o scurta perioada scurta in orasul natal.