studentie.ro  » universitar » referate » Adoptia

Adoptia

Publicat: 07 Feb 2013 | Vizualizari: 2603

Ca forma de protectie sociala, adoptia are un trecut lung si o istorie scurta, practicandu-se inca din antichitate, (celebrele cazuri ale lui: Sargon I din Babilon, Moise din Egipt, Oedip din Grecia; mai mult in perioada Imperiului Roman, adoptia reprezentand principala cale de acces la tron: cazurile faimoase ale lui Nero, Augustus Caesar, Caligulaetc.) primul sistem legislativ in acest sens a fost Codul lui Hamurabi din Babilon, dar legislatia moderna de reglementare a adoptiei apare cu un decalaj de nici mai mult nici mai putin de trei milenii mai tarziu: in a doua jumatate a secolului XIX in SUA, apoi raspandindu-se si in Europa.

Inainte de al Doilea Razboi Mondial, adoptia nu era realizata in interesul superior alcopilului dar dupa aceasta perioada incepe o reconsidereare a rolului copilului in societate,atentia indreptandu-se spre protectia copilului, odata cu aparitia Declaratiei Drepturilor Copilului, elaborat de ONU in 1959 (Roth-Szamoskozi, 1999, p: 15-16) ce vizeaza faptul ca toti copiii indiferent de particularitatile: rasiale, culturale, sociale etc. au dreptul la protectie sociala si oportunitati de dezvoltare prin indeplinirea nevoilor de dragoste, intelegere,atmosfera si securitate.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-02-20 00:00:00