studentie.ro  » universitar » referate » Amenajarea teritoriala a orasului Piatra Neamt

Amenajarea teritoriala a orasului Piatra Neamt

Publicat: 27 Apr 2013 | Vizualizari: 1219

Piatra Neamt este un municipiu situate pe valea Bistritei, in nord-estul Romaniei. Orasul de 125 842 de locuitori in 1992, 104 914 locuitori in 2002, este resedinta judetului Neamt. Cea mai veche mentionare a orasului (aproximativ anul 100) apare intr-o cronica in limba slavona, Cronica lui Nestor. Acesta este asezat pe valea raului Bistrita, mai exact la iesirea acestuia dintre munti, la confluenta cu paraul Cuiejdi.

Aflat la o altitudine de 310 m, Piatra Neamt este inconjurat de urmatoarele culmi muntoase: la nord Muntele Cozla, la sud-est Muntele Pietricica, la sud-vest Muntele Cernegura, la sud-vest Batca Doamnei iar la nord-vest Muntele Carolman. In Piatra Neamt, apele curgatoare cele mai importante sunt Bistrita si Cuiejdi. Alte paraiase cu debite variabile mai sunt: Doamna, Sarata, Borzoghean.

Plecand din zona garii orasului Piatra Neamt, gasim moderna statie de plecare a telegondolei, este special amenajata pentru accesul turistilor, indiferent de varsta. Iarna este calea de acces cea mai rapida spre partia de schi, telescaun, partia de tubing. De deasupra putem observa Biserica "Pogorarea Duhului Sfant", apoi se poate observa Baza Hipica "Virgil Barbuceanu" si strandul Municipal situate pe malul drept al Bistritei, la poalele Cernegurei, culmea ce strajuie la sud orasul
Piatra Neamt. 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00