studentie.ro  » universitar » referate » Analiza corelationala

Analiza corelationala

Publicat: 08 Mai 2013 | Vizualizari: 1696

Faptul ca notele obtinute de catre candidati la un examen de admitere la facultate sunt sau nu sunt distribuite normal, este de mare importanta, atat pentru aflarea nivelului candidatilor respectivi, cat si in vederea stabilirii procedurilor ulterioare de analiza.

Nu ne putem, insa, rezuma doar la acest lucru. Ne-ar interesa, poate, sa aflam daca exista vreo legatura intre aceste note si coeficientul de inteligenta, sa vedem daca, intr-adevar, cei cu medii mari la admitere au si un coeficient de inteligenta ridicat, sau din contra.

Coeficientii de corelatie rezolva aceasta problema. Ei sunt o masura a asocierii dintre doua variabile. Ei ne spun cum se modifica valoarea unei variabile in functie de valoarea altei variabile(daca cele doua variabile sunt asociate).

Putem, asadar, formula obiectivul studiului: investigarea relatiei dintre media de admitere la universitate si coeficientul de inteligenta. In mod cert, dupa stabilirea obiectivului, va trebui sa formulam ipoteza sau ipotezele cercetarii. In cazul nostru, ipoteza de cercetare devine:

H1: Exista o relatie intre nivelul de inteligenta si media de admitere a candidatilor in invatamantul superior.

Aceasta ipoteza este evident o ipoteza bidirectionala, si ne duce cu gandul la un studiu corelational. Dupa cum stim, ipoteza de cercetare nu poa-te fi confirmata sau infirmata. Toate analizele se fac pe baza ipotezei nule.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Studio20
Nivel cariera: 6 - 12 luni
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI, Iasi, Pitesti, Ploiesti
Perioada de valabilitate: 2023-02-04 00:00:00 - 2023-03-05 00:00:00