studentie.ro  » universitar » referate » Arheologia subacvatica

Arheologia subacvatica

Publicat: 12 Ian 2013 | Vizualizari: 1287

Arheologia subacvatica, este o ramura a arheologie care este folosita pentru cercetarea epavelor si a relicvelor subacvatice. Ca si toate ramurile ale arheologiei, acesta a evoluat de la radacinile sale aflate in epoca preistorica, spre epoca clasica pentru studia mai apoi situri din toate epocile istorice inclusiv din recenta epoca industriala.

Aparitia sa a fost intarziata datorita dificulatilor aparute in accesarea siturilor si in aplicarea metodelor de salvare a artefactelor subacvatice.

La inceputurile sale arheologia subacvatica s-a luptat pentru sa se arata ca fiind o ramura utila care poate aduce contributii importante in studierea arheologiei. Situatia in cadrul acestui domeniul a luat o intorsura favorabila atunci cand universitatile au inceput sa fie interesate de aceasta, in acesta conditii s-a pus la punct o baza teoretica si practica a acestei discipline.

In aceste conditii arheologia subacvatica a devenit foarte populara la sfarsitul anilor 80, astfel a devenit acceptat termenul de arheologie maritina sau subacvatica care se ocupa cu studiul stiintific a trecutului vietii umane, comportamente, culturii, activitatii desfasurate in jurul sau sub occeane, marii sau râuri.

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: 5 - 10 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00