Aruncarea la poarta in handbal
calendar_month 22 Ian 2013, 00:00
Aruncarile la poarta din sprijin pe sol, sunt acele aruncari, in care jucatorul se gaseste in contact cu solul in timpul efectuarii elanului si aruncarii.

Aruncarea la poarta de pe loc

Aceasta aruncare se foloseste in fazele fixe ale meciului, de exemplu repunerea mingii in joc, aruncarea de la 7 m. Pentru aceasta aruncare, jucatorul este asezat cu fata in directia de aruncare. Piciorul opus bratului de aruncare este inainte si mingea in dreptul pieptului.

Miscarea pregatitoare se executa prin ducerea bratului de aruncare inapoi pe deasupra umarului, o usoara rasucire a umarului in directia bratului de aruncare, si un pas scurt inapoi. Toata greutatea corpului trece pe piciorul din spate, iar bratul opus celui de aruncare, se ridica la nivelul umarului usor indoit din articulatia cotului.

Jucatorul impinge brusc corpul inainte cu piciorul din spate. Miscarea de azvarlire a mingii are doua faze: prima faza este faza de tractiune, care incepe din momentul in care bratul a terminat miscarea pregatitoare pentru aruncare si se termina cand bratul ajunge la nivelul umarului, iar faza a doua este faza de impingere care incepe din momentul in care mingea ajunge la nivelul umarului si se termina in momentul in care mingea se desprinde de mana jucatorului. Flexia mainii pe antebrat, si miscarea degetelor mainii au rolul de a controla traiectoria mingii.