Castele renumite din lume
calendar_month 23 Aug 2012, 00:00
Castelul Chambord - Valea Loarei, Franta
Este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase si bine intretinute castele din Europa, atat pentru arhitectura si incarcatura istorica, dar mai ales pentru frumusetea Vaii Loarei. Castelul Chambord a fost construit in 1547 si a fost locuinta regelui Ludovic XIV, dar si o pretioasa sursa de inspiratie pentru artisti precum Leonardo da Vinci sau Moliere.


Mont Saint Michel - Normandia, Franta
Unul dintre cele mai frumoase realizari ale arhitecturii medievale, acest castel a fost construit astfel incat sa protejeze intregul teritoriu, fiind la inceput abatie si una dintre destinatiile pelerinilor crestini. O adevarata comoara arhitecturala si istorica a Frantei, Mont Saint Michel se gaseste chiar la granita dintre Normandia si Bretania.

Castelul Versailles, Franta

Versailles a fost resedinta oficiala pentru regii Frantei intre anii 1682 si 1790. Initial a fost doar o casuta de vanatoare, construita in 1624 de Ludovic al XIII-lea. A fost extins de Ludovic al XIV-lea la inceputul anului 1669. Regele Soare l-a folosit pentru escapadele sale amoroase construind o minunata gradina in jurul palatului. Terasa care era indreptata spre gradina a fost demolata iar pe locul ei a fost conceputa Sala Oglinzilor,locul unde a fost decis destinul Europei timp de mai bine de un secol.