Conflictul
calendar_month 08 Iun 2015, 00:00
Managementul clasei cuprinde trei componente esentiale:managementul continutului, managementul problemelor disciplinare si managementul relatiilor interpersonale.
Managementul relatiilor interpersonale se focalizeaza asupra clasei ca microsistem social. Rolurile si expectatiile cadrului didactic si elevilor construiesc un mediu de invatare. Cu alte cuvinte, cultura scolara a unei institutii educationale este unica. Cu toate acestea, ea este influentata de cultura comunitatii in cadrul careia functioneaza, ale carei obiective educationale trebuie respectate. Trebuie sa existe o legatura stransa intre scoala si comunitate, care sa fie revizuita si modificata constant in conformitate cu dinamica sociala.
Managementul clasei de elevi - se arata in literatura de specialitate - presupune considerarea acesteia ca un microgrup, formatie de mai multe persoane, aflate in relatii de interactiune si dependenta reciproca, mediate de implicarea intr-o activitate comuna, dezvoltate in timp, norme si valori care regleaza comportarea comuna.
Deoarece fiecare copil, in functie de individualitatea sa, isi "dezvolta" o metoda proprie de a reactiona la evenimentele din jurul sau, in colectivitate apar stari tensionale, provocate de cauze diferite, manifestate in forme variate, de scurta sau de lunga durata, cu efecte imediate sau intarziate.
Noutati




