studentie.ro  » universitar » referate » Ecoturismul: cabana Barcaciu

Ecoturismul: cabana Barcaciu

Publicat: 21 Ian 2013 | Vizualizari: 1392

Ecoturismul este acel tip de turism practicat in zone naturale neatinse, neexplorate, nemodificate prin interventia omului, practicat astfel incat sa nu aduca daune mediului, ci dimpotriva, sa contribuie la protectia si gospodarirea zonelor respective.

El a aparut pentru prima data in America de Nord, la mijlocul anilor ’80, si a inceput sa fie practicat si in Romania (Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, Parcul National Retezat, Parcul Natural Apuseni, Parcul National Piatra Craiului, sunt doar cateva dintre zonele ecoturistice).

Majoritatea destinatiilor ecoturistice sunt plasate in apropierea ariilor protejate sau chiar in interiorul acestora. Ecoturismul este diferit de turismul clasic deoarece este practicat in zone cu un habitat natural, nemodificat, cu o vegetatie salbatica, cu specii rare de fauna si flora de importanta biogeografica.

Urbanizarea nu a patruns aici, iar toate “artificiile” care atrag in mod normal turistul lipsesc. Iubitorii de natura nemodificata cauta aceste locuri tocmai pentru valoarea lor ecologica, estetica si peisagistica, capatata de la nastere, fara alte “cosmetizari”.


 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: Confidential
Nivel cariera: Fara experienta
Tipul postului: Full-time
Oras: BUCURESTI
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00