studentie.ro  »  Universitar  »  Referate  »  grupul

grupul

calendar_month 22 Iun 2012, 00:00
„Viitorul suna bine”...asta ne spune o faimoasa reclama extrem de difuzata in mass-media autohtona. Dar oare „viitorul chiar suna bine?” ne punem noi intrebarea. Care este viitorul, sau mai bine spus CINE intruchipeaza viitorul nostru, al Romaniei? Raspunsul gasit de noi este: viitorul suntem chiar noi, generatia noastra, tinerii de azi, noi vom configura istoria zilei de maine...

Existenta omului pe Pamant isi pierde urma in negura timpului, dar este un fapt cunoscut ca ceea ce ne-a facut sa evoluam incontinuu, sa ne ridicam de la nivelul simplelor vietuitoare si sa devenim oameni, sa utilizam focul, sa abandonam viata nomada pentru una statornica, sa cautam necontenit „mai binele” a fost CURIOZITATEA. Liviu Rebreanu scria in romanul sau „Ion”: ”Necunoscutul e singurul indemn tainic in lume, caci intr-insul se ascund toate tainele care dau pret vietii”. Cine nu si-a dorit vreodata sa faca o incursiune in viitorul sau? Trecutul ne bantuie, prezentul ne pune la incercare, insa viitorul ne intriga!

Noi (autorii acestei lucrari) nu ne deosebim de alti „curiosi” si prin urmare, ne-am pus intrebarea omniprezenta pe buzele si in mintile tuturor oamenilor: cum va arata de fapt viitorul nostru, cine va prelua stafeta Romaniei de maine?