studentie.ro  » universitar » referate » Hidrokinetoterapia in osteoporoza

Hidrokinetoterapia in osteoporoza

Publicat: 10 Iun 2014 | Vizualizari: 1143

Osteoartrita este cea mai comuna forma de artrita si o cauza principala de dizabilitate cronica, in mare parte din cauza implicarii genunchiului si soldului. Povara sociala se refera la prezenta sa omniprezenta. De exemplu, in studiul Rotterdam, doar 135 din 1040 de persoane cu varste cuprinse intre 55 - 65 de ani au fost libere de osteoartrita, in maini, genunchi, solduri, sau cea a coloanei vertebrale.

Nu toate osteoartritele sunt simptomatice, Organizatia Mondiala a Sanatatii a ajuns la concluzia ca osteoartrita este o cauza de handicap in cel putin 10% din populatia cu o varsta de peste de 60 ani si aceasta afecteaza vietile a mai mult de 20 de milioane de americani. Genunchii care sufera de osteoartrita au fost la fel de des asociati cu handicap ca un atac de cord si boli pulmonare cronice. Actualele cai de tratament pentru osteoartrita ar putea ameliora simptomele, dar nu intarzia progresia. (Moskowitz, 2004, p.4)

Exista o multitudine de informatii cu privire la tratamente complementare pentru artrita. Unele dintre aceste tratamente sunt utile, altele mai putin. Cel mai important ar trebui sa fie abilitatea de a fi constienti de cele care sunt bune si cele care ar putea face rau.

Din pacate, multi oameni cu osteoartrita sunt incurajati sa se odihneasca, si sunt incurajati cu pastile, aceasta fiind unica solutie oferita. Cu toate acestea, exista un numar mare de lucrari de cercetare stiintifica care apreciaza importanta exercitiilor fizice si a unui regim alimentar echilibrat pentru a combate osteoartrita. Probleme personale, cum ar fi de gestionare a durerii, oboseala, depresie si relatii umane pot fi grave pentru cineva cu artrita, si gestionarea buna a acestora poate face o mare diferenta. (Arden, 2008, p.1)

Osteoartrita

Osteoartrita poate fi in general impartita in boala primara, sau idiopatica, si osteoartrita secundara care prezinta o alta conditie. Osteoartrita primara poate fi localizata in jurul unei articulatii sau intr-o forma generalizata a mai multor articulatii. Definitia osteoartritei generalizate variaza in literatura si includ in mod obisnuit implicarea articulatiilor mici cuplate cu implicarea uneia sau a mai multor articulatii mari. (Sharma, 2007, p.1)

 

Quiz

În acest ”Test” este vorba cât de bine poți gândi. Deoarece unii greșesc la cele mai simple întrebări.Acesta este un așa numit „Test de Logică”.

 

Jobs

Firma: ALGIDA CENTER SRL
Nivel cariera: 2 - 3 ani
Tipul postului: Full-time
Oras: Ilfov
Perioada de valabilitate: 2023-02-07 00:00:00 - 2023-03-04 00:00:00