studentie.ro  »  Universitar  »  Referate  »  Imparatul mustelor, William Golding

Imparatul mustelor, William Golding

calendar_month 14 Mai 2013, 00:00
Actiunea romanului are loc pe o insula izolata, in urma prabusirii unui avion. Nu exista supravietuitori adulti, doar niste copii. Ca si personaje principale sunt prezentati doi baieti englezi, Ralph si Piggy. Baietii gasesc o cochilie de scoica iar Piggy se gandeste sa o foloseasca drept corn pentru a striga dupa eventualii supravietuitori. Copiii se impart in doua grupe: cei mari si cei mici, grupe conduse de Ralph si Jack.

Ralph isi ia sarcina de sef in serios, indemnandu-i si pe ceilalti sa munceasca pentru o cauza comuna, sa fie mereu in alerta si sa aiba permanent „semnal de foc”, pentru a putea fi salvati de acolo.

Pentru o perioada baietii se ocupa cu construitul adaposturilor, cu stransul lemnelor si a apei de baut, avand grija ca focul pe care l-au aprins sa nu se stinga. Scopul lor este in primul rand sa tina focul mereu aprins, acest lucru fiind si cel mai greu de facut, deoarece un grup condus de Jack isi consuma energia si se concentreaza mai mult pe vanatul porcilor salbatici pentru asigurarea hranei. in cercul tinerilor incep sa se iveasca repede si neintelegeri, deoarece, unii credeau ca pe insula exista o creatura ciudata.