studentie.ro  »  Universitar  »  Referate  »  Managementul proiectelor

Managementul proiectelor

calendar_month 12 Iun 2012, 00:00
Un proiect poate fi conceput pe diferite nivele, ingloband probleme de diferite dimensiuni. De aceea, credem ca este important sa detaliem conceptele legate de managementul de proiect.

In ciuda varietatii extrem de mari a programelor si proiectelor exista, totusi, unele caracteristici generale pe care le vom regasi, indiferent de dimensiunile geografice sau temporale si fara ca dimensiunile bugetelor sau ale echipelor sa aiba vreo importanta.

Pe de alta parte, chiar si simpla enumerare a unor definitii ale acestor caracteristici generale, ne poate ajuta in a ne contura mai clar demersul intern al unui proiect.

Managementul proiectelor este un domeniu destul de recent aparut, iar importanta sa a cunoscut o crestere majora datorita faptului ca, la scara europeana si internationala tot mai multe aciuni se desfasoara in cadrul unor proiecte. Resursele utilizate de aceste proiecte (mai ales cele financiare) au un rol din ce in ce mai mare (sumele derulate prin programele PHARE sau SAPARD) in dezvoltarea economica iar aria lor de aplicabilitate este in crestere.